Příjemné překvapení: OnePlus Nord N100 má 90Hz displej. Proč se výrobce „zapomněl“ pochlubit?

OnePlus před měsícem představil dvojici nejlevnějších přírůstků řady Nord, modely N10 a N100. První se chlubil 5G konektivitou a 90Hz displejem, druhý vyváženou výbavou a cenou pod 5 000 Kč. Jak se ale ukazuje, u druhého modelu výrobce jeden podstatný detail zatajil. Jeho displej má totiž také obnovovací frekvenci 90 Hz displej, což v této cenové kategorii vidíme vůbec poprvé.

Pikantní je způsob odhalení. Výrobce totiž při uvedení na webu zmiňoval jen 60Hz frekvenci, až recenzenti z Android Authority při testu objevili, že displej umí přepnout i na 90Hz. Až po jejich dotazu OnePlus přiznal, že telefon skutečně zvládá vyšší obnovovací frekvenci a informaci změnil i na webu.

Zajímavé je i vysvětlení. Nejlevnější model kvůli slabšímu hardwaru není schopen tuto frekvenci udržovat pořád a při nastavení 90Hz ve skutečnosti frekvenci mění podle potřeby. Proto to firma neuvedla, jelikož 90 Hz dosud nabízela jen u tzv. Fluid AMOLED displejů, které tuto frekvenci nemění.

Via: GSMArena

Diskuze (1) Další článek: VYZKOUŠENO: Realme právě představilo nejlevnější 5G smartphone

Témata článku: Oneplus, , , , , , , , OnePlus Nord N100, ? Displej, Model, Výrobce, Pro +, Příjemné překvapení, Překvapení, Displej,