Pro veselý start týdne: Kterak T-Mobile obklíčil Kuřimany

Česká 3G válka probíhá na několika frontách. Na té skutečné jsou technici, kteří po stožárech rozvěšují vysílače, ale co by byly jejich skutky platné bez propagandy. Tedy pardon, dneska se tomu říká public relations. Skutky jsou přece skutečné, až když se o nich někdo dozví…

Díky technologii HSPA+ má T-Mobile nejrychlejší 3G v České republice a také se tím pochlubil. Cenné prvenství si operátor připsal i v minulém týdnu, když oznámil, že pokrývá největší část populace ČR. Tyto údaje asi jen těžko kdo může ověřit, považujme je tedy za fakta a gratulujme nejen T-Mobilu, ale hlavně jeho uživatelům.

A teď zase ta propaganda. Trošku to přehnala. Jako by prosté prvenství nestačilo... Vlastně nám chtěli říct, že jsou tak dobří, že pokrývání populace nedohánějí jen snadnými sousty – lidnatými městy – ale rychlými daty pokryli i maličkou vesničku: „…nejmenším 3G místem na mapě je pak obec Kuřimany u Strakonic s rovnými 28 obyvateli“ (tisková zpráva zde).

Kde že je ta veselá historka? Vznikne s pohledem do mapy pokrytí. T-Mobile teď má dvě – na jednu odkazuje přímo v oné tiskové zprávě: stránky www.T-Mobile-3G.cz vznikly za účelem propagace 3G. Mapa je však stará (z konce března) a Kuřimany jsou na ní bez signálu. Klasická mapa pokrytí na stránkách operátora má data čerstvější, jsou z 29. dubna, tedy o den čerstvější než citovaná tisková zpráva. Tam už „magentové 3G“ vidíme, ale Kuřimany bychom – spíše než pokryté – označili za obklíčené.

Klepněte pro větší obrázek

Diskuze (21) Další článek: Google prohrál soud a zaplatí milióny. Problémy má nejen Android

Témata článku: , , , Propaganda, Mobil, T - Mobil, MOBI, Historka, Pro +, Start, Kuřim, T Mobil, Kter