Problém se nafukuje. Objevují se další případy puklých iPhonů 8

V pondělí jsme psali o prvních dvou iPhonech 8 Plus, kterým se nafoukla baterie do té míry, že z mobilu vyskočil displej. Dva případy ještě neukazují na velký průšvih, čekali jsme ale, jestli se objeví další. Teď jsou tady, píší Macrumors.

  • Další případ se objevil v Hong Kongu, tentokrát jde o malý iPhone 8, fotky najdete v galerii.
  • Čtenář Anthony Wu z kanadského Toronta koupil iPhone 8 v neděli a hned v pondělí jej šel vrátit poté, co vyskočil displej.
  • Řecký servis iRepair poslal také příspěvek a znovu jde o variantu 8 Plus. Majitel dal čerstvě koupený mobil nabít přes noc a ráno jej našel s vyskočeným displejem.
  • Šestý případ přichází z Číny, podrobnosti jsem ze znakového písma nedoloval, ale podle fotky je rukopis problému stejný jako v předchozích případech.

Takže už má Apple problém? Máme s čím srovnávat. Samsung loni ukončil výrobu modelu Note 7 poté, co se objevily stovky doutnajících telefonů. K tomu má Apple daleko, stále jsme v jednotkách známých případů. Tempo přibývajících případů zatím nedosahuje boomu, který loni předvedl Samsung Note 7. Na druhou stranu všechny fotky vypadají podobně, což znamená, že problémy mají stejného původce, nejde o unikátní chyby.


Původní článek vyšel v pondělí 2. října 2017 s následujícím nadpisem:

#batterygate? Apple vyšetřuje případy nafouklých a puklých iPhonů 8

Když loni doutnal Samsung Galaxy Note 7, označili jsme to za mobilní průšvih desetiletí. Trumfne to všechno Apple?

Majitelka iPhonu 8 Plus z Tchaj-wanu pět dní po nákupu nabíjela a telefon se po třech minutách začal nafukovat, až pukl. Internet hned začal ukazovat na rychlé nabíjení, ale problém je vážnější, žena nabíjela dodávaným (a tedy „pomalým“) adaptérem.

Ještě podivnější je případ z Japonska. Znovu jde o model 8 Plus a tentokrát se začal nafukovat, aniž by jej majitel od nákupu nabíjel. Telefon se prý choval divně už při vybalování.

Zatím jsou známé pouze tyto dva případy a Apple je vyšetřuje. Pokud zůstane u jednotek případů, dá se vše svést na ojedinělou výrobní chybu. Ale co když se objeví časem desítky, stovky... případů? I loni se po premiéře iPhonu 7 objevilo několik podobných zpráv a problém z toho nebyl.

Takhle vypadalo představení iPhone 8:

Diskuze (115) Další článek: Google už žije v nové éře, Česko tam zatím pustit nechce

Témata článku: Apple, , , , , , , , Apple iPhone 8 Plus, Apple iPhone 8 Plus 256GB, Velký průšvih, Původní článek, Displej, Toro, Druhá strana, Tempo, Macrumors, Následující nadpis, Fail, Rychlé nabíjení, Hong Kong, Japonsko, Telefon, Objev, Fotka,