Proč nelze datovat s Vánoční Oskartou za korunu?

Pokud si koupíte Vánoční Oskartu, máte všechny služby v rámci Oskara za korunu. Podle Oskara jsou za korunu i datové přenosy. Ovšem pozor, má to jeden háček: k Internetu se za jednu korunu prostě nepřipojíte.

To, že má Oskar svojí Vánoční Oskartu, už asi víte. Pokud si koupíte nový mobil s Oskartou do konce letošního roku, budete mít všechny služby v rámci Oskara až do konce února příštího roku za korunu (bez daně). V seznamu nechybí volání, textovky, WAP, SMS chat a...a ani datové přenosy. Pokud si ale koupíte Oskartu zejména kvůli připojení na Internet, zjistíte, že za korunu se k Internetu prostě nepřipojíte.

Celý problém spočívá v tom, že Oskar nemá přípojný bod ve své síti, proto musíte využít jednoho z mnoha operátorů, kteří mají kromě čísla pro tarif Internet 2001 také číslo běžné. Výhody jedné koruny za minutu tudíž nelze využít a datovat budete za normální sazbu 6,30 Kč s daní. Vzhledem k tomu, že datové hovory se v současné době u nás k jinému účelu než k připojení k Internetu téměř nevyužívají, je tvrzení Oskara minimálně zavádějící.

Pokud ale budete volat při datovém hovoru číslo na Oskara, zaplatíte opravdu jen jednu korunu. Jenomže k čemu je takový datový hovor, když se s ním na Internet prostě nedostanu? Podle našeho názoru je zbytečné, aby Oskar datové hovory v seznamu výhod uváděl.

Poznámka redakčního šotka: Máte-li (například v zaměstnání) k dispozici stálý přístup k Internetu a dva mobilní telefony v síti Oskar, můžete při správném nastavení pracovního počítače přistupovat k Internetu prostřednictvím tohoto mobilu - a tudíž prostřednictvím datových hovorů v síti Oskar za pouhou korunu.

 

Diskuze (29) Další článek: Praktický test: jak psát textovky s českou Zi

Témata článku: , , Datový hovor, Pro +, Oskar,