Proč se vyplatí být věrný I.

Pokud v dohledné době uvažujete o změně svého operátora, zkuste se nejprve podívat, jaké výhody vám ten stávající může nabídnout. Možná potom zůstanete věrní.
Kamil Gric: Je to podobné jako v supermarketech nebo na benzinových pumpách. Také mobilní operátoři se snaží své zákazníky udržet a nadeběhnout – hýčkají je svými věrnostními programy.

Věrnostní programy mají uživatele odměnit za jejich loajalitu ke operátorovi. Jsou určeny pouze pro tarifní programy operátorů a zůstávají tak jednou z posledních výhod, které pravidelné měsíční placení paušálů nabízí oproti předplaceným službám.

V naších končinách zatím existují tří věrnostní programy – dva z nich u Paegasu (Paegas Bonus a Paegas Bonus Club) a jeden u EuroTel (Benefit). Třetí mobilní operátor Oskar se podle našich informací k jejich zavedení zatím nechystá. V praxi se dá říct, že Paegas Bonus a EuroTel Benefit pracují na jednoduchém principu sbíraní bodů, za které si potom můžete vybrat odměnu. Paegas Bonus Club je klubová karta Paegasu, která poskytuje uživatelům řadu výhod. Ale od začátku:

Paegas Bonus Club – sleva úplně zadarmo

Členem tohoto programu se stane každý zákazník RadioMobilu využívající tarifní program, který se zaregistruje. Získá tím klubovou kartu, se kterou může uplatňovat slevy ve vybraných obchodech a nejrůznějších službách po celé České republice (pohybují se od 5 do 20 procent). Existují dvě karty Paegas Bonus Club: stříbrnou kartu obdržíte, pokud máte tarif Ekonom, Aktiv, Jistota, Paegas 20 nebo Paegas 60, zlatou kartu pak u tarifů Manažer, Diamant, Paegas 120 nebo Paegas 300. Jejich využívání se liší pouze procentem slevy – u zlaté karty je logicky sleva vyšší. Zlatá karta má i mimořádné výhody, například volný vstup do salónku ABC Launch na letišti Praha Ruzyně.

Členství v tomto klubu je vázáno na používané telefonní číslo, karta je platná jeden kalendářní rok a je nepřenosná. Po uplynutí doby členství musí účastník klubovou kartu vrátit a má-li zájem dále využívat tuto službu, musí se znovu zaregistrovat na další období. To může provést buď písemně, telefonicky na lince Paegas Bonus Club (0603 604 444) nebo na internetové adrese www.paegas.cz v položce Paegas Info Profil.

Paegas Bonus – body za každé nadýchnutí

Členem tohoto programu se stáváte už pouhým uzavřením smlouvy se společností RadioMobil, tj. aktivací karty SIM s tarifním programem. Za všechny služby, které využíváte, vám na účtu automaticky budou přibývat body. Za ně si potom můžete vybrat z široké nabídky zboží, která sahá od drobností (tužka, hrníček) až po mobilní telefony, sportovní zboží, knihy, počítačové programy nebo poukázky na zájezdy. Body získáváte vždy za všechny telefony, na které je vystavováno sdružené vyúčtování. Máte-li aktivován program Paegas Partner, sbíráte body za všechny telefony najednou. To stejné platí i o firmách, které za všechny telefony dostávají jednu společnou fakturu.

Body, které jsou připisovány na účet, lze rozdělit do čtyř kategorií:

  • Body za aktivaci – jednorázové ocenění za to, že jste se rozhodli využívat služeb RadioMobilu (100 bodů)
  • Měsíční body podle zvoleného tarifu (až 80 bodů) + body za provolanou částku nad měsíční paušál (1 bod za každých 20 Kč)
  • Věrnostní prémie – 10 bodů po třech měsících, 20 po šesti měsících, 40 po devíti měsících atd.
  • Zvláštní body – za včasné placení vyúčtování, za aktivaci inkasa, případně za získání nového zákazníka

Mohlo by se zdát, že body na vaše konto rychle a utěšeně každý měsíc přibývají. Je to sice pravda, ale při pohledu do nabídkového katalogu zjistíte, že nastřádat body na zajímavé zboží není vůbec jednoduché. Aktuální stav vašich bodů je vypsán na měsíční faktuře, můžete se o něm informovat také na Paegas Bonus Lince.

EuroTel Benefit – kvanta bodů na tři roky

Pro tento program platí prakticky stejná pravidla a podmínky jako pro Paegas Bonus. Členem programu Benefit se však nestanete pouhým uzavřením smlouvy, ale tím, že provoláte v každém ze tří po sobě jdoucích měsících alespoň padesát minut. Poté začne připisování bodů na váš účet.

Odměny, které můžete za body získat, jsou rozděleny do tří okruhů: Odměny od EuroTelu, Benefit pro volný čas a Prázdniny vašich snů. Body jsou přidělovány vždy telefonnímu číslu a lze je slučovat pouze v případě, že každému takovému číslu bylo připsáno minimálně 1000 bodů.

Přidělování bodů je podobné jako u programu Paegas Bonus:

  • Vstupní Benefit bonus – za zařazení do programu (500 bodů)
  • Měsíční body za provolanou částku – jeden bod za každých 30 Kč, které protelefonujete
  • Měsíční bonus – je opět závislý na provolané částce (3 300–7 499 Kč – 100 bodů, více než 7500 Kč – 300 bodů)
  • Výroční Benefit bonus – po šesti měsících používání telefonu EuroTel dostanete 500 bodů
  • Body za jednorázové akce vyhlašované EuroTelem

Nevýhodou programu je to, že vás nutí, abyste své body utratili do tří let od jejich připsání na účet. Pokud tak neučiníte, všechny body propadnou. Aktuální stav bodů vám operátor sám sdělí po třech měsících, můžete se stejně jako u Paegasu informovat na informační lince (*70).

Pokračování článku zveřejníme zítra.

Článek byl napsán pro časopis Mobility

Diskuze (3) Další článek: Je mobil T10 zablokovaný?

Témata článku: , Klubová karta, Zlatá karta, Volný vstup, Pro +