Proč stahujeme z webu video LG s Windows Phone 7

MobilMania na přání společnosti LG stahuje video s ukázkou Windows Phone 7. Korejské centrále se nelíbí, že systém prezentujeme na prototypu.

Před týdnem jsme vám na MobilManii nabídli exkluzivní videopohled na prostředí nového systému Windows Phone 7 (článek zde). Systém jsme prezentovali na zatím oficiálně nepředstaveném telefonu LG E900 Optimus 7. Naše video obletělo celý svět, z YouTube kanálu MobilManie jej převzaly nejprestižnější oborové weby světa, včetně Engadget.com nebo GSMarena.com. Nyní však tohle video na přání výrobce stahujeme z webu.

Redakci byla adresována žádost v následujícím znění: "Na základě prohlášení, které bylo zasláno do České republiky přímo od vedení z mateřské LG Electronics, bychom Vás rádi požádali o stažení videodokumentu z webu www.mobilmania.cz, na kterém je zachycen a detailně popsán prototyp mobilního telefonu značky LG se systémem Windows Phone 7. Důvodem žádosti o stažení je stále neoficiální uvedení tohoto typu mobilního telefonu na všechny trhy po celém světě."

Uvedené vyjádření z korejské centrály, na které se odvolává obdržená žádost, MobilMania nemá k dispozici. Při jednání s českou pobočkou LG o natočení videopreview systému WP7 na prototypu LG Optimus 7 jsme si však s jejími zástupci stanovili jasná pravidla, která byla ze strany MobilManie dodržena. Před publikováním videa zástupci LG video autorizovali.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Obrázky z odpublikovaného videa

Tento případ docela výstižně vykresluje fungování velké korporátní společnosti s centralizovaným vedením. Ačkoli lokální zastoupení dodržuje všechny firemní směrnice a procesy, ústředí může změnit pohled na věc a vyžadovat jiné plnění. Hlavně z tohoto důvodu se MobilMania rozhodla, že nebude stavět české zastoupení LG mezi dva mlýnské kameny a i když video natočila a publikovala regulérně podle předem stanovených pravidel, nyní jej na základě vývoje těchto událostí stáhne.

Na podrobnější pohled na zařízení s Windows Phone 7 teď už budeme muset čekat nejspíš až do oficiálního představení systému, které by mělo proběhnout 11. října v Londýně. Koncoví výrobci hardwaru pak představí svá zařízení pravděpodobně ještě s dalším časovým odstupem, odhadujeme zhruba 10 dní. V první fázi bychom se měli setkat s WP7 smartphonem od LG, Samsungu a HTC.

Diskuze (46) Další článek: Google phone gallery: pro pořádek mezi Androidy

Témata článku: LG, , , , LG Optimus, LG Optimus 7, Pro +, Phone, Win, Časový odstup, Wind, Windows!, Web