Program pro jednoduché přečíslování zdarma

Sunnysoft je známá svými programy pro platformu Pocket PC nebo nabídkou kvalitních kožených pouzder pro kapesní počítače. Nyní nabízí zdarma program pro snadné přečíslování vašich seznamů telefonních čísel třeba i v Outlooku.

Jak jste již z médií zjistili, proběhne v září velké přečíslování všech telefonních čísel. Že to s sebou přinese spoustu problému, není třeba nikomu opakovat. Nejhůře na tom budou velké firmy, nicméně i běžný uživatel si užije své. Pokud potřebujete upravit kontakty v MS Outlook, či jakékoli jiné databázi - ať už textové nebo ve formátu .CSV, jistě přijde vhod program od firmy Sunnysoft. Program je nabízen ke stažení zcela zdarma.

Po stažení z této adresy, kde se mimochodem shledáte i se stejným programem pro kapesní počítače Pocket PC, můžete program přímo spustit. Nic se neinstaluje. V otevřeném okně, ve kterém zabírá polovinu plochy velká upoutávka na společnost Sunnysoft – hold nic není úplně zadarmo, najdete tři varianty přečíslování.

Buď si necháte upravit pouze jedno číslo – to provedete vepsáním telefonního čísla do okénka a potvrzením stiskem klávesy Enter, nebo použijete jeden ze tří způsobů hromadného přečíslování.

Pokud jste si uložili telefonní čísla do textového souboru, patří první volba vám. Po načtení textové databáze zvolíte výstupní soubor a vše je během jednoho okamžiku hotovo.

 

Druhou možností je přečíslovat telefonní čísla u jednotlivých kontaktů v MS Outlooku. Přečíslování probíhá ve třech fázích – nejprve jsou data vyhledána, poté zálohována (alespoň nepřijdete o své kontakty, neboť kdyby se něco nepovedlo, vždy to můžete vrátit do původního stavu) a nakonec dojde k samotnému přečíslování.

Poslední varianta je složitější, ale zato můžete pracovat s CSV výstupem, který lze získat z různých databází. V tomto případě doporučuji si přečíst důkladně nápovědu, neboť hrozí ztráta dat.

Při zkoumání programu mě velmi potěšila podrobná nápověda, která vás vede krok po kroku a lidem, kteří nejsou nijak zběhlí, dokáže výrazně usnadnit práci při přečíslování.

Pokud máte zájem můžete začít stahovat zde

Diskuze (5) Další článek: Exkluzivně o i-modu: všechno, co jste kdy chtěli vědět

Témata článku: , , Pro +, První volba, Žďár, Pře, Program, Poslední varianta