Programy zdarma pro nové Sony Ericssony se Symbianem

Nový Symbian 9.1 s grafickou nadstavbou UIQ 3.0 je doménou pouze nových Sony Ericssonů M600i, P990i a W950i. Pomalu se začíná objevovat více a více aplikací a my si dnes představíme ty, které lze pořídit zadarmo. Vybíráme 10 nejzajímavějších programů.
Kapitoly článku

MyFileMan

 

Další freeware aplikace pro Sony Ericssony s dotykovým displejem nese název MyFileManager. Jedná se o správce souborů, jež umožňuje kopírovat přesouvat nebo mazat soubory. Písmo je menší než základní font, procházení mezi složkami je svižnější oproti originálu a složky s větším počtem souborů mohou být přehledněji zobrazeny ve fullscreen módu.

Výrobce: Sony Ericsson
Download


S-Tris 2

 

Sedmou aplikací je hra S-Tris 2 – tetris, který se dočkal své verze i pro Symbian s grafickou nadstavbou UIQ 3.0. Hra má propracovanou grafiku a výbornou zvukovou kulisu. I přesto, že se jedná o freeware hru, můžeme si vybrat ze dvou herních módů (Classic a Maniac), změnit ovládání, změnit grafické nastavení nebo odeslat highscore do internetové tabulky.

Výrobce: Elements Interactive
Download


SudoX

 

Populární hra Sudoku se dostává i na displeje chytrých telefonů v podobě SudoX. Pravidla už zřejmě každý zná. Tato logická hra je v telefonu výborně zpracována. V nastavení lze zvolit čtyři rozměry čtverců a k jednotlivým lze přidat až tři druhy obtížnosti. Poslední volbou je Kakuro, což je kříženec Sudoku a křížovky, kdy součet každého řádku či sloupce musí odpovídat číslu vedle něj uvedeném. Jedná se o velmi povedenou hru, která dokáže zabavit na dlouhé chvíle.

Výrobce: FiendSoft
Download


Swiss Manager 1.10

 

Správce úkolů po švýcarsku – tak by se dala pojmout aplikace Swiss Manager. Ta zobrazuje důležité informace o telefonu a zároveň umožňuje s danými informacemi pracovat. Zobrazuje aplikace běžící na pozadí i velikost, kterou zabírají v paměti RAM. Zobrazuje také IMEI telefonu, dobu kterou je telefon spuštěn, volnou paměť RAM a volné místo na disku C (i v procentech), rychlost procesoru, počet instalovaných aplikací a informaci o úrovni baterie. Záložka File skrývá správce souborů, který mimo disku C a paměťové karty dokáže zobrazit disk ROM i se systémovými soubory (tzv. Disk Z), na který bychom se jinak nedostali a který je chráněn proti smazání. Samozřejmostí je možnost otevírání souborů. V nastavení si lze nastavit ukončování aplikací na pozadí nebo zprávu, která se objeví při nízké kapacitě paměti. Jedna z nejlepších freewarových aplikací – to je právě Swiss Manager. Existuje i varianta Swiss Manager Pro, která je však již placená – hlavním rozdílem více uživatelských nastavení a automatické spouštění po zapnutí telefonu.

Výrobce: CellPhoneSoft
Download


TimeBlob

 

Poslední aplikace, kterou si dnes představme, má název TimeBlob a její využití je jednoduché. Kdekoliv na displeji dokáže zobrazit digitální hodiny, takže vždy víte kolik je hodin a nemusíte čas zjišťovat z pohotovostního režimu. Lze nastavit barvu hodin, barvu rámečku okolo nich nebo jejich průhlednost.

Výrobce: FiendSoft
Download

Témata článku: Sony, , , , , , Program, Messanger, Automatické spouštění, Populární hra, Eri, Son, Nov, Pro +, Žďár, Elements, Základní font, Spaces