Prohlížeč Chrome míří na Android [smršť displejů]

Google vzal počítačový Chrome a upravil jej pro Android. Slibuje lepší internet v mobilu i tabletu a příkladnou spolupráci s Chromem v počítači.

Google uvolnil první veřejnou betaverzi prohlížeče Chrome pro telefony s Androidem čtvrté generace (Ice Cream Sandwich). Pokud tedy vlastníte Galaxy Nexus nebo třeba Transformer Prime, můžete si jej stáhnout. Oficiálně to ale zatím nepůjde, betaverze totiž není k dispozici v českém Marketu. Buď počkáte, nebo toto omezení obejdete – instalační APK balíček ostatně už poletuje po internetu.

Chrome for Android je pokročilejší verzí Chrome Lite, kterým disponuje každý androidí telefon a tablet. Nicméně Lite verze pro Ice Cream Sandwich (4.0) se už také výrazně liší od předchozích Androidů a zde tedy bude hlavní změnou lepší práce se záložkami, lepší synchornizace včetně integrované funkce Chrome to phone a některá grafická udělátka včetně 3D náhledu na otevřená okna.
 

Betaverze oproti mobilní Lite verzi v ICS také některé věci zatím neumí. Chybí například pokročilé nastavení optimalizace stránky pro mobilní displej, možnost striktně zobrazovat desktopové weby, i když je k dispozici mobilní verze, nefunguje Flash Player aj.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Chrome pro Android ve své betaverzi
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Nastavení, oblíbené, šachovnice častých stránek a náhled na otevřená okna
Klepněte pro větší obrázek
Miniatury otevřených stránek při orientaci na šířku
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Práce s Chrome Beta pro Android
Klepněte pro větší obrázek 
Integrovaný Chrome to phone. Co zrovna děláte na počítači, se promítne i v mobilním Chromu
Diskuze (20) Další článek: Provozovatelé tarifních kalkulaček: otázky a odpovědi

Témata článku: , , Samsung Galaxy Nexus, Mir, Chrome Lite, Prohlížeč, Pokročilé nastavení, Chrome Beta, Smršť, Chrome, Chrom, Displej, ? Displej, Pro +, #Android,