Prohlížeč Netscape v telefonech Nokia

Jádro prohlížeče Gecko si najde cestu i do chytrých telefonů a settop boxů.
Jádro prohlížeče Gecko si najde cestu i do chytrých telefonů a settop boxů. Gecko je základem nové verze internetového prohlížeče Netscapu. Nový Netscape 6 (pátá verze bude skutečně přeskočena), bude v betaverzi dostupný okolo půlky dubna. Pro AOL to je významný krok k realizaci hesla AOL Everywhere (nikoli nepodobné dřívějšímu microsoftímu Windows Everywhere). Cílem AOL je nabídnout přístup ke službám America On Line na každém zařízení. Gecko by v tom měl pomoci zejména svým kompaktním jádrem, které se vměstná i do paměťově omezených kapesních zařízení a současně svým založením bude snadno přenositelný mezi různými platformami.

Konkrétně se již AOL dohodla s firmami Nokia a Liberate (na této platformě běží AOLTV) na zabudování Gecka do settopboxů a chytrých telefonů.

Nokia hledá stále nejvhodnější prohlížeč Internetu do svých připravovaných produktů a do Mobile Internet Exploreru se jí zatím moc nechce. Proto možná po válce prohlížečů na platformě PC dojde k válce prohlížečů na platformě mobilních telefonů. Tam je pochopitelně vývoj případných bitev veden čistě mezi výrobci, kteří se rozhodnou pro ten či onen prohlížeč. Koncoví uživatelé to nemohou zase až tak výrazně ovlivnit.

Váš názor Další článek: Vyberte si mobil pro WAP

Témata článku: Nokia, , , Telefon, Pro +, Prohlížeč, Net, Pátá verze