Prosincový žebříček Antutu ovládly čínské značky. Nejvýkonnější zůstává Kirin 980

Známý benchmark Antutu zveřejnil žebříček Top 10 nejvýkonnějších androidových smartphonů za prosinec 2018. Pravidla měření jsou pořád stejná – je třeba měření na alespoň tisíci kusech od daného modelu a hodnoty vycházející z měření jsou zprůměrované. Měří se v aplikaci Antutu verze 7 pro Android.

Prosincový žebříček se proti tomu listopadovému příliš nezměnil. Na předních příčkách se nadále drží trio modelů rodiny Huawei Mate 20, které pohání procesor Kirin 980. Všem třem se podařilo překonat hranici 300 tisíc bodů, byť přerostlému Mate 20 X opravdu jen o fous.

Klepněte pro větší obrázek

Ze všech telefonů poháněných procesorem Snapdragon 845 je Kirinu 980 nejzdatnějším soupeřem herní Asus ROG Phone, jenž si vypomáhá pokročilým systémem chlazení. Jen o chloupek je na tom sourozenecké duo OnePlus 6 a 6T. Zbytek desítky vyplňují modely čínského Xiaomi, přičemž do první desítky se vrátil také dceřiný Pocophone F1, jenž vytlačil v listopadu desáté Meizu 16th.

Jak vybrat telefon s dobrým poměrem cena/výkon:

Diskuze (47) Další článek: OnePlus 6T má lepší fotoaparát než iPhone X. Na první desítku to ale nestačí

Témata článku: , , , , , , , , Příčka, Dobrý poměr, Čínská značka, Cin, Procesor, Pokročilý systém, Známý benchmark, Model rodiny, ANT +, Přední příčka, Žebříček, Pro +, Model, První desítka,