První dojmy z tajného Sony Ericssonu P810/P900

Naši zahraniční kolegové měli možnost vyzkoušet nástupce komunikátoru P800. Seznamte se s tímto úžasným přístrojem, který sice není revoluční, na druhou stranu přináší jistá vylepšení. Známe i datum představení a předběžnou cenu.
Kapitoly článku

Lepší zvuky

Co bylo výrazně vylepšeno, je kvalita vyzvánění. Vedle čočky fotoaparátu jsou malé výstupy zvuku na způsob externího reproduktoru u Z600. Melodie tak hrají hlasitěji a zhruba o třídu výš, co se kvality týče.

Zdokonalen byl i MP3 přehrávač, ten nyní nabízí funkce srovnatelné s ostatními hudebními přehrávači. Můžete v něm vytvářet playlisty, skladby různě přeskakovat nebo přehazovat apod. Mezi podporované formáty patří MP3, AMR, AU, WAV a MIDI.

Základní funkce nechybí

Při psaní textovek, MMS a e-mailů máte na výběr ze tří způsobů zadávání textu. Buď prostřednictvím klasické klávesnice jako na mobilu, nebo její softwarové varianty s pomocí pera. Exotickým způsobem je rozhodně "kreslení" písmen perem po volné ploše dotykového displeje, telefon pak jednotlivá písmenka převede do elektronické podoby.

U kontaktů můžete ukládat až osm čísel, e-mail, URL, poštovní adresu, poznámky a spoustu dalších. Ke jménům lze přidávat i fotky a melodie dle vašeho výběru. Nechybí ani hlasové poznámky.

Mezi funkce, které snad rozebírat ani nemusíme, zařazujeme kalendář, propracovaný budík, úkolovník, hlasový zápisník, kalkulačku, hry a spoustu dalších.

Jak se bude jmenovat?

Několik týdnů jsme se trápili tím, jaké označení vůbec nástupce P800 dostane. Nakonec to bude P900. Nejedná se však o nijak radikální novinku, spíše částečné vylepšení stávajícího modelu. Srovnal bych to s nahrazením T68i modelem T610, uvnitř jsou až na pár věci oba komunikátory velmi podobné, za to design je dospělejší, serióznější a luxusnější. Manažeři budou nadšeni. Sony Ericsson P900 by měl být představen na konci října za cenu okolo dvaceti tisíc.

Diskuse: Který z nových smartphonů má vaše sympatie? Nokia 6600, Siemens SX1 nebo Sony Ericsson P900?

Témata článku: Sony, , , Huawei P9, Nokia 6600, Nokia 6600 fold, Nokia 6600 slide, Siemens SX1, Sony Ericsson P900, Nejrůznější druh, Nový stylus, Son, Rolex, Eri, Dieta