První Hodinky s Android Wear vyrobí LG a Motorola

S novou platformou Googlu pro nositelná zařízení přicházejí informace o chytrých hodinkách, které ji budou využívat. Vyrobí je Motorola a LG.

Google dnes představil novou platformu pro nositelná zařízení Android Wear. Je určena pro hodinky, náramky a další chytré příslušenství, které přijde v budoucnosti. Potvrdilo se, že Google už zůstane pouze u vývoje softwaru a výrobu vlastních zařízení ponechá na svých partnerech. Mezi ně patří v první vlně například Asus, Samsung, HTC, Motorola nebo LG. Poslední dvě jmenované společnosti zároveň oznámily vývoj prvních konkrétních zařízení. V obou případech jde podle očekávání o chytré hodinky.

Moto 360: zpět v čase a přesto kupředu

Motorola pojala výrobu chytrých hodinek odlišně od ostatních výrobců, a to je dobře. Její hodinky Moto 360 totiž designově výrazně vyčnívají. Na rozdíl od konkurence zvolil výrobce kruhový tvar s analogovým ciferníkem (odtud název 360). Samozřejmě ani zde se nejedná o klasický ručičkový mechanismus, ručičky na dotykovém displeji jsou pouze virtuální.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Moto 360

Hodinky pracují se systémem Android Wear, takže poskytnou všechny výhody a funkce podporované touto platformou (více o Android Wear v samostatném článku). Stejně jako u smartphonu Moto X chystá Motorola také u svých hodinek spoustu designů a barevných provedení. Pro začátek to bude stříbrný ocelový nebo kožený šedý řemínek. Základem vždy zůstane kruhový ciferník z ušlechtilé oceli. Jako první se na finální produkt mohou těšit tradičně Američané, hodinky Moto 360 se za oceánem začnou prodávat během léta.

LG G Watch: hranaté hodinky nosí Android

Ani LG neodhalilo specifikace finálního produktu, ale potvrdilo záměr vlastní chytré hodinky na platformě Android Wear v budoucnu představit. Jako ochutnávky jsme se dočkali jediného renderu hodinek LG G Watch. Zde už se nám design nezdá natolik výjimečný jako u Motoroly. LG G Watch vypadají jako něco mezi SmartWatch 2 a Gear 2 konkurenčních výrobců Sony, resp. Samsung.

Klepněte pro větší obrázek
LG G Watch

LG alespoň potvrdilo kompatibilitu se širokým spektrem androidových smartphonů. Finální produkt chce LG představit během druhého čtvrtletí 2014. Výrobce poukazuje na úzkou spolupráci s Googlem, která trvá už od dob přípravy referenčního smartphonu Nexus 4. Cenu ani dostupnost chytrých hodinek LG G Watch jihokorejský výrobce zatím neupřesnil.

Diskuze (13) Další článek: Android Wear: Google diktuje tempo „doby nositelné“

Témata článku: LG, Motorola, , , , , , Lenovo Moto X Play, Lenovo Moto X Style, LG Nexus 4, Motorola Moto X, Motorola Moto X (2. generace), Hod, První hodinky, Motorol, #Android, Android Wear, Wear, Kruhový tvar, Motor, Ručičkový mechanismus,