První Nokia Windows Phone ještě letos. Známe datum

Ve Finsku všichni pracují na plné obrátky a svou snahu upínají k jednomu datu. Koupíme si první WP7 Nokii k letošním Vánocům?

Microsoft představil své Mango a při té příležitosti se pochopitelně hodně mluvilo o Nokii, jejíž první WP7 telefony poběží právě na verzi Mango. Připomeňme si jeden starší citát šéfa finského výrobce, Stephena Elopa: „V roce 2012 uvidíme celé portfolio Windows Phone produktů, vyrábět je budeme ve velkém množství. Je tu tlak na nás všechny, včetně mě, abychom měli první zařízení ještě letos. Ještě jsme ale neoznámili konkrétní datum.“

V rozhovoru pro Forbes se tématu nevyhnula ani Jo Harlow, viceprezidentka Nokie pro smartphony. Svůj optimismus vyjádřila takto: „Jsem potěšena naším pokrokem. Naším cílem rozhodně zůstává tento rok a s jeho plněním to vypadá dobře.“

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Citovaní Stephen Elop a Jo Harlow.
Že by zrovna na prstech počítali, kolik WP7 Nokií v první vlně představí? :)

Elop i Harlow jsou tradičně korektní a nechávají si zadní vrátka pro případné komplikace. Kdežto já se nemusím držet zpátky a prozradím vám datum, kdy bude světu představena první Nokia se systémem WP7 Mango. Bude to ve středu 26. října 2011 (stane se tak v Londýně). To je totiž předpokládané datum začátku konference Nokia World. Možná se pletu, možná to tak nakonec nedopadne, ale vsadím se, že se o to všichni v Nokii snaží a své snahy upírají právě k tomuto datu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Obrázky přímo od Nokie napovídají, jak by mohly finské Windows telefony vypadat 

Důležitější otázkou je, co toto datum vlastně znamená. Pro Nokii nebude velký problém „něco“ ukázat, vždyť prototypy s Mangem mají a testují už dnes. Zvládne Elop první WP7 Nokii dotlačit do prodeje ještě před Vánoci 2011? Odhaduji, že odpověď ještě nezná ani on sám.

tématu Mango & Nokia se věnuje i článek na NokiaManii

Diskuze (65) Další článek: Film Krvavé minerály: konžská krev ve vašem mobilu

Témata článku: Nokia, , , Wind, Let, Datum, Windows!, Win, Citát, Phone, Celé portfolio