První síť třetí generace bude komerčně spuštěna v říjnu

Japonský mobilní operátor NTT DoCoMo plánuje prvního října letošního roku plné spuštění sítě třetí generace, která zatím funguje jen ve zkušebním provozu. Zůstává tedy jen několik málo dní na odstranění všech problémů, které se při zkouškách projevily.

Problémy, které provázely testování této moderní sítě několika tisíci uživately, byly postupně odstraňovány a teď již podle prohlášení tiskového odboru NTT DoCoMo nic nebrání tomu, aby tuto síť mohli používat všichni zákazníci, kteří projeví o její služby zájem.

Japonská síť třetí generace je propagována jako „rychlá multimediální síť“, protože místní uživatelé jsou známí tím, že snad jako jediní na světě jsou ochotni investovat nemalé částky do novějších a kvalitnějších zařízení – jsou zkrátka hračičkové, kteří na to mají.

Prvními oblastmi, kde lze těchto služeb využít jsou města Tokio, Osaka a Nagoya, nicméně signálem se začínají pokrývat i další větší japonská města. Podle předpovědí odhaduje NTT DoCoMo odhaduje počet uživatelů této sítě na více než 150 tisíc v prvním čtvrtletí příštího roku. K Japonsku se tak upínají zvědavé pohledy snad všech mobilních společnosti i operátorů – bude mít nová síť opravdu takový úspěch? A i když bude mít úspěch, dokáže si na sebe v rozumném časovém horizontu vůbec vydělat? Kdo ví, ale již za půl roku bychom mohli být moudřejší.

Diskuze (7) Další článek: Motorola Timeport 280: horké želízko v ohni

Témata článku: , SPU, Generace, Gen, Síť, Sít, Osaka, Tokio, Třetí generace