Psion chystá Revo s modrým zubem

Na červen se podle internetových zdrojů připravuje inovovaný Psion Revo, který by měl především dohnat konkurenci v technologických vylepšeních a získat aspoň nějaký náskok.
Psion, kdysi prakticky jediný pořádný výrobce kapesních počítačů, v současnosti spíše trpící odvoláváním perspektivních produktů, připravuje výraznou inovaci své řady Revo. Ta viditelně vystihla přání zákazníků, kteří hledali elegantní kapesní počítač s klávesnicí a přece jen větší a těžší Psion 5 jim nevyhovoval. Revo byl ale i na svou dobu velmi úsporným řešením, neobsahuje například podsvícený displej, původní omezenou kapacitu 8 MB vyřešila verze Revo Plus s 16 MB, stále to ale nebylo ono.

Na červen se tak nejspíše chystá představení dalšího evolučního modelu kapesního počítače. I nadále bude mít černobílý displej s odstíny šedi, 16 MB paměti a zabudované NiMH baterie. Navíc by měl dostat rychlejší synchronizaci přes USB, podsvícený displej jako všechna ostatní dnešní konkurence a navíc i podporu BlueTooth.

Na pohled to tedy vypadá jen jako mírně lepší verze, ani baterie se nevylepšily, 16 MB paměti zůstalo na svém současném maximu. Prostě nic moc. Co tam ale dělá ten BlueTooth, ten v rámci udávaných technických parametrů upřímně vybočuje. Zabudování podpory BlueTooth není zatím nějak běžné. Svou roli v tom ale může mít Ericsson, který je tradičním partnerem Psionu ohledně kapesních organizérů a právě Ericsson intenzivně rozvíjí podporu BlueTooth ve svých nových telefonech. Je tedy možné, že měl Ericsson speciální požadavek na organizér s podporou BlueTooth, a Psion toho využil i pro produkt pod svou vlastní značkou. V červnu tedy uvidíme.

Váš názor Další článek: RadioMobil: setkání s novináři

Témata článku: , , , , Kapesní organizér, Evoluční model, Modrý, Zub