Qualcomm výrobcem smartphonů? Od HP nakoupil patenty po Palmu

Qualcomm nemusí zůstat pouze v pozici dodavatele špičkových výpočetních mobilních komponent. Sám by se mohl stát výrobcem celých zařízení. Jako první krůček k tomuto podnikání můžeme chápat chytré hodinky TOQ. Prosperující americká firma v tiskové zprávě oznámila, že od Hewlett-Packard nakoupila patenty zděděné po Palmu a Compaqu.

HP do určité míry chystá návrat mezi smartphonové hráče, namísto vlastního řešení se chce ale spolehnout na Android. Duševní vlastnictví okolo legendárních značek Palm a iPAQ, které HP víceméně pohřbilo, tak přechází na nového majitele. Součástí akvizice jsou ještě řešení softwarové společnosti Bitfone, odkoupené HP v roce 2006.

Jak s portfoliem zhruba 2 400 patentů naloží Qualcomm, není v tuto chvíli ještě jasné, oznámena nebyla ani finanční výše celé operace. Historický vývoj však ukazuje, že v jiných rukou najdou technologie lepší využití než u HP. Korejské LG například již implementovalo systém webOS, odkoupený vloni od HP, do chytrých televizorů.

Diskuze (4) Další článek: Galaxy Note Pro 12.2: testujeme obra s Androidem [video]

Témata článku: HP, Palm, , , Mobilní komponent, Chytrý televizor, Historický vývoj, SMA, Výrobce smartphonů, Výrobce, Systém webos, Součást akvizice, První krůček