Randící aplikace Tinder si vytvořila rekord. Pro své uživatele chystá videohovory

Pandemie měla vliv i na používají seznamovací aplikaci Tinder (Android/iOS). Narostl sice objem uživatelů, ale problém je s platícími uživateli. Platformu mají podpořit i připravované videohovory.

Historický rekord zažil Tinder v neděli 29. března. Tři miliardy hodnocení, tedy potažení prstem podle toho, zda je nabízený protějšek sympatický, či nikoliv. Například v Británii mezi únorem a koncem března vzrostly denní konverzace o 12 %. Lidé jsou však opatrnější s utrácením, což se dotklo i Tinderu. V základu je zdarma, nicméně v placených verzích nabízí více funkcí, výhod, a v konečném důsledku tedy větší šance na seznámení.

Od spuštění v roce 2012 zaznamenala aplikace více než 340 milionů stažení. Většina tržeb však pochází od šesti milionů předplatitelů. Nárůst platících uživatelů se v důsledku koronaviru snížil. „Jak se věci začínají uvolňovat, je možné stát po státu vidět postupný návrat do původního stavu,“ uvedl šéf firmy Elie Seidman pro BBC.

Podobné zkušenosti má také platforma The Inner Circle. Té sice vzrostly počty propojení a poslaných zpráv, ale snížila se ochota uživatelů platit. Na trhu jsou rovněž služby nabízející video seznamování jako například eHarmony, OKCupid a Match. Ty zaznamenaly nárůst právě ve video seznamování. Tinder s podobnou funkcionalitou hodlá přijít v červnu, alespoň zpočátku má být novinka zdarma. 

Tinder rovněž vidí jistou sociologickou proměnu. Mladiství, kteří aplikaci používají nyní, jsou v něčem jiní než ti z roku 2012. První skupina již vyrůstala zcela obklopena sociálními médii a chápe tak virtuální svět jako něco přirozeného. Seznamka to vnímá a spíše než na pouhé organizování „offline“ setkání se chce zaměřit na setkávání „online“ a poznávání lidí. Elie Seidman to komentuje takto: „Digitální život je pro nastupující generaci stejně důležitý jako sociální život ve fyzickém světě.“

Diskuze (2) Další článek: Týden Živě: 5G prý šíří koronavirus a Microsoft uspořádal digitální Build

Témata článku: , , , BBC, Aplikace, Poznávání, Match, Platící uživatel, Videohovor, Velká Británie, Pro +, Rekord, Seznamování, Uživatelé,