RayMan na Nokii 9210: zástupy potvůrek v jediném mobilu

Dnešní mobilní telefony a komunikátory již jsou vlastně téměř plnohodnotnými počítači. Nikoho tedy nepřekvapí, že na nich můžeme hrát hry, kvůli kterým jsme ještě nedávno draze upgradovali naše stolní počítače.

Je zřejmě neoddiskutovatelným faktem, že mezi tyto nestárnoucí hry patří také RayMan – příběh roztomile roztodivného panáčka pobíhajícího po plošinkách několika nepřátelských světů s jediným cílem – osvobodit v dřevěných bedýnkách uvězněné kreslené animáky.

Zcela jasně si pamatuji ten okamžik, kdy jsem poprvé RayMana hrál – a musím se přiznat, že jsem mu tehdy docela propadl. Ano, a jako jednu s mála her jsem jej dohrál až dokonce. Proto mám radost a pokaždé mne potěší každé nové vzkříšení této herní legendy.

Vím, že již delší dobu existuje RayMan také ve verzi pro kapesní počítače třídy Palm bez ohledu na to, zda pro verze s monochromatickým či barevným displejem. Verze pro komunikátory 9210 a 9210i od finské Nokie jsem však nečekal – pro tyto zařízení jsou přeci jenom daleko častější předělávky starších, Psioních aplikací než portace nových věcí.


RayMan aneb návrat legendy...


My se nedáme, my jim to nandáme...

Nic však není tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát – každá legrace totiž něco stojí a nejinak je tomu také v tomto případě, protože za možnost hraní RayMana kdekoli (rozuměj: v autobuse, u lékaře, ve škole, na poradách, a jinde) zaplatíte jeho autorům celých dvacet pět dolarů, tedy částku ne příliš malou.


Kdepak jen ti animáci jsou???


Kupředu, kupředu, zpátky ni krok!

K dispozici by však měl být i závdavek v podobě DEMO verze, takže si budete moci tuto hru vyzkoušet a teprve pak se rozhodnout, zda do její koupě investujete či nikoli. Troufám si ale tvrdit, že i za tuto cenu se určitě zařadí po bok legendárního Doomu na pomyslném žebříčku nejhratelnějších „komunikátorových“ her.

Dobrý tip: pokud vlastníte tento komunikátor a hledáte jiné zajímavé hry nebo aplikace, zkuste zavítat na stránku My-Communicator.

Ve zkratce

  • Počítačová hra RayMan
  • Určeno pro: Nokii 9210, 9210i, 9290 komunikátor
  • Velikost programu: 4,5 MB
  • Domovská stránka programu: www.gameloft.com
Diskuze (2) Další článek: Alcatel One Touch 512: inženýrské pohlazení (test)

Témata článku: Nokia, , , , Počítačová hra, MOBI, Rayman, Pořadač, Mobil, Ray, Pot