Realme Buds Air Neo jsou zcela bezdrátová sluchátka za tisícovku. Brzy půjdou do prodeje

Realme kromě nového vlajkového smartphonu X3 SuperZoom uvedlo také několik novinek z kategorie nositelné elektroniky. Na český trh se brzy dostanou i zcela bezdrátová sluchátka Realme Buds Air Neo. Jde o odlehčenou verzi dřívějšího (u nás neprodávaného) modelu Buds Air bez funkce bezdrátového dobíjení. Naproti tomu sluchátka přidávají dvě nové barevné varianty – na výběr budou v bílé, zelené a červené barvě za 990 Kč.

Sluchátka sází na prověřený koncept první generace AirPods, mají konstrukci s tyčinkou a náušníky ve tvaru pecek a jsou odolná proti postříkání vodou (IPX4). Obsahují čip pro nositelnosti Realme R1 založený na Bluetooth 5.0 s nízkou latencí do 120 ms. Dynamické měniče o velikosti 13 mm mají posílenou basovou složku. Sluchátka podporují technologii Google Fast Pair pro snadné spárování s androidovými smartphony, mohou ale spolupracovat i s iOS zařízeními. Podporován je kodek SBC a AAC.

Na vnější straně sluchátek leží dotykové plošky, pomocí kterých se dají ovládat. Slouží k tomu gesto podržení nebo dvojitého a trojího poklepání. Můžete tak přijmout/ukončit hovor, zapnout/zapauzovat písničku nebo přeskočit na další skladbu. Pouze hlasitost bude třeba nastavit ve smartphonu. K obsluze sluchátek slouží aplikace Realme Link.

Sluchátka se ukládají do krabičky, která slouží zároveň k dobíjení. O stavu nabití informuje nenápadná dioda. Na jedno nabití vydrží hrát sluchátka nepřetržitě 3 hodiny, potom je třeba dobít je v pouzdře, což si vyžádá zhruba půldruhé hodiny. Celkem včetně energie z krabičky sluchátka vystačí na 17 hodin poslechu. Pouzdro nelze dobíjet bezdrátově.

Diskuze (4) Další článek: Huawei P Smart S je reinkarnací čínského Enjoy 10s. Služby Googlu i nadále chybí

Témata článku: Realme, , , , , , , , , , , Google Fast Pair, Buds Air, AAC, Pouzdro, Nabití, Brzy, #realme, Tisícovka, Bezdrátová, Sluchátko, Realme Link, Pro +, Neo +,