Realme má nového šéfa regionu. V Evropě chce za rok posunout značku do Top 5

Čínská značka Realme oznámila jmenování nového šéfa pro region Indie a Evropy. Je jím Madhav Sheth, který zároveň bude zastávat pozici globálního viceprezidenta. Ve svém regionu se Sheth netají ambicemi patřit už za rok do evropské Top 5 výrobců smartphonů.

Nakročeno k tomu má značka poměrně slušně. Už nyní patří do globální první desítky (podle Counterpoint Research byla ve druhém čtvrtletí 2020 světovou osmičkou) a nadále zůstává nejrychleji rostoucí značkou. V červenci letošního roku dosáhlo Realme 40 milionů uživatelů po celém světě. Společnost pokračuje v expanzi a kromě Severní Ameriky funguje už na 59 trzích ve všech světových regionech.

Úspěch v Indii

Madhav nastoupil v roce 2017 do společnosti Oppo jako obchodní ředitel. O rok později se podílel na založení značky Realme, která se později z Oppo vydělila jako samostatně působící firma. Velký úspěch zaznamenala v jeho domovské Indii, kde se stala dvojkou v prodejích přes online kanály. Podobný recept firma zvolila i ve své evropské expanzi. Zaměřuje se zejména na mladší uživatele, kterým chce přinést dobrou výbavu a moderní design za dostupné ceny.

Klepněte pro větší obrázek

Madhav ke své nové funkci sdělil: „Na novou roli generálního ředitele Realme pro Evropu se skutečně těším. Po asijských a tichomořských trzích bude evropský trh dalším klíčovým hnacím motorem našeho růstu. Úzce spolupracujeme s partnery na rozšiřování našich aktivit online i offline a na tom, abychom Evropanům přinesli ty nejlepší technologie za výborné ceny.

Diskuze (3) Další článek: Ve čtvrtek nechoďte spát. Můžete nakoupit smartphone nebo hodinky Huawei za 1 Kč

Témata článku: Realme, , , , , Counterpoint Research, TOP, Madhav, Založení, Expanze, Severní Amerika, Značka, Evropa, Madhav Sheth, Nový šéf, Region