Realme se chlubí 108MPx foťákem. Mobil k němu přidá za tři týdny

Ještě před premiérou chystaného Realme 8 Pro (globální premiéra je plánovaná na středu 24. března) udělala firma samostatné představení jeho fotoaparátu. Vůbec poprvé Realme přijde se 108Mpx senzorem Isocell HM2 od Samsungu o rozměru 1/1,52“ a velikosti pixelů 0,7 μm. Kromě špičkových smartphonů značky Samsung se senzor objevil také u Xiaomi.

Fotoaparát umí pořizovat snímky až v rozlišení 12 000 × 9 000 pixelů, ale při běžném focení se 9 pixelů složí do jednoho a výsledkem je 12MPx fotka s jemnými detaily. Hlavní předností foťáku má být tzv. 3× senzorový zoom, který spojuje osm přiblížených 12Mpx snímků do jednoho precizně vykresleného. Realme se dušuje, že výsledná kvalita předčí i některé teleobjektivy.

Chybět nebude ani noční režim schopný pořizovat krátké časosběrné video hvězdné oblohy. S fotoaparátem Realme také vůbec poprvé mezi smartphony přinese tzv. tilt-shift efekt, který umožní zaostřit konkrétní části fotografie a zbytek nechat rozostřený. Samozřejmostí bude i oblíbený bokeh efekt a spousta filtrů. 

Pozn.: Upřesněny informace o globální premiéře v prvním odstavci, odpovídajícím způsobem změněn nadpis.

Váš názor Další článek: Velký únik. Řada Oppo Find X3 se s předstihem odhaluje v celé své kráse

Témata článku: Realme, , , , , , , Focení, Čtvrtek, F +, Senzor, Časosběr, Mobil, Foťák,