RECENZE: Invoxia Tracker je sledovací zařízení s půlroční výdrží. Funguje i bez SIM karty

  • Invoxia Tracker je malé sledovací zařízení
  • Využívá speciální síť Sigfox, není za něj nutné platit mobilním operátorům
  • Na jedno nabití vydrží až půl roku

Invoxia Tracker, výrobek stejnojmenné francouzské firmy, by mohlo být ideální zařízení pro situace, kdy chcete něco, případně někoho sledovat. Může to být zavazadlo, dítě docházející samo do školy, automobil, kolo, motorka, kůň… Však posuďte sami:

Je to malé zařízení, bez poutka měří 105 × 27 × 9 mm a váží jen 30 g. Uvnitř je GPS, takže Tracker dokáže zjistit polohu velmi přesně. Když vidí kolem sítě Wi-Fi, odvodí polohu z nich.

Klepněte pro větší obrázek
Takhle vypadá jako USB disk, ale je větší. Délka plastové části je 105 mm

Tracker pro předávání zpráv o poloze nepotřebuje klasickou mobilní síť. Uvnitř není karta SIM, není potřeba ani smlouva s žádným z operátorů.

Zařízení využívá speciální síť Sigfox určenou pro internet věcí. V pořizovací ceně 2 699 Kč (EasyStore) jsou zaplacené tři roky provozu všude, kde má Sigfox pokrytí. Každý další rok potom přijde jen na 10 eur (260 Kč).

Vestavěnou baterii o kapacitě 300 mAh dobijete z portu USB za hodinu a Trackeru to pak v ideálním případě stačí až na půl roku provozu. Záleží tady na zvoleném režimu, ale i u těch nejméně úsporných se bavíme o týdnech na jedno nabití.

Klepněte pro větší obrázek
Úvodní párování zařízení s mobilem

V mobilní aplikaci neustále uvidíte, kde se Tracker zrovna nachází. Jednotlivá místa si můžete pojmenovat, případně nastavit zóny a aplikace pošle upozornění, když se do nich sledovátko dostane, nebo když odejde pryč. Mobil se může ozvat také při každém větším pohybu zařízení.

Klepněte pro větší obrázek
Prezentace, co by Tracker měl umět

To byl zatím jen výčet vlastností podle funkcí a parametrů. Na dalším listu si přečtěte, jaká je realita.

Diskuze (31) Další článek: Vánoce u T-Mobilu: Dotovaná zařízení v Magentě 1 a Twist karta s více daty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , Euro, Pětiminutový interval, SIM kart, Ideální zařízení, F +, Zavazadlo, Datový přenos, Plastová část, Aplikace, Praha, Rok provozu,