Recenze LG C2200: modrá je dobrá (test)

Efektní kombinace tmavě modrého krytu a stříbrných doplňků dělají z LG C2200 spolu s malými rozměry a nápaditým designem atraktivní stylový telefon. Nabízí tradičně výborný displej, VGA fotaparát, ale funkcemi rozhodně neoslní. Zalíbí se vám?

Před časem se v nabídce T-Mobilu objevilo nové, malé, modrostříbrné véčko. Jde o LG C2200, které navazuje na předchozí model C1200. Ten se snažil nalákat také netradičním barevným pojetím, kabátek měl temně červený. Novinka se nese v podobném, nicméně stále atraktivním designu. Kromě jiné barvy přináší také vnější displej a VGA fotoaparát. Funkčně jsou ale oba modely takřka shodné.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
LG C2200

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Starší a levnější model C1200

Rychlé odkazy

 parametry telefonu v katalogu mobilů 
 
• fotogalerie se všemi obrázky
 •
nerozdělená recenze v textové verzi

Klíčové funkce

  • aktivní barevný displej s 65 tisíci barvami
  • vnější monochromatický displej
  • VGA fotoaparát
  • čtyřicetihlasé vyzvánění
  • GPRS třídy 10, wap 2.0
  • Java 2.0

Hlavní nedostatky

  • pouze 1 MB uživatelské paměti
  • chybí infraport
  • anténa není integrovaná
  • do kalendáře lze vložit jen 20 poznámek


Mladší a lépe vybavený bráška

Při pohledu na LG C2200 si možná řeknete, že jste takový telefon už někde viděli. Pokud si odmyslíte barevnou rozdílnost, jedná se v podstatě o mírně vylepšený model C1200. Ten se líbil zejména ženám díky svému stylovému vzhledu podtrženému netradiční temně rudou barvou. Hlavní nevýhodou byl chybějící vnější displej, který nahradilo malé kulaté zrcátko. Nové LG C2200 je již vnějším displejem vybaveno a do vínku dostalo také VGA fotoaparát.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Modrá se stříbrnou je vyvážená barevná kombinace

Telefon je příjemně malý, do rozměrů 84 × 46 × 24 mm ale stejně jako jindy není započtena vyčnívající anténa. Vše je zakulacené, jak je u asijských telefonů zvykem. Netradiční je ovšem barva krytu. Tmavě modrá v kombinaci se stříbrnými doplňky telefonu velmi sluší a už jej neřadí pouze do dámských kabelek.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Telefon je příjemně malý • z  obrysu bohužel vykukuje anténa

Čelní straně dominuje stříbrný kulatý rámeček, který u předchozího modelu ohraničoval zrcátko. To muselo přenechat většinu své plochy vnějšímu displeji. V rámečku našlo místo také logo výrobce a operátora T-Mobile, u něhož se tento telefon výhradně prodává; stejně jako model C1200.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Displej je zasazen ve výrazném rámečku • čočka fotoaparátu a zrcátko pro autoportréty

Ve spodní části je kulatý rámeček čočky fotoaparátu a k němu přilepené malé zrcátko pro snazší tvorbu autoportrétů. Boční linie telefonu jsou stříbrné, zasahuje do nich vnitřní část telefonu, která je celá zahalena stříbrným hávem. Na levém boku najdete kolébkové tlačítko pro zesilování a pryžovou krytkou chráněný konektor handsfree.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Krytka konektoru handsfree • konektor ve spodní části • poutko na šňůrku

Na horní hraně je masivní poutko pro připevnění šňůrky, na spodní tradičně systémový konektor. Zadní strana je opět celá modrá, kryt baterie zdobí jen prolisované logo výrobce. Baterie však podle oficiálních informací není žádným šampiónem, nabízí výdrž maximálně 200 hodin v pohotovostním režimu a 150 minut telefonování.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Baterie je pevně spojena s krytem

Displeje a klávesnice

Po otevření telefonu už veškerá designová invence končí. Všechno je stříbrné, klasicky rozmístěné. V horní části je osazen displej, který je příjemně velký, nabízí jemné rozlišení 128 × 160 bodů a je aktivní. Je dobře čitelný i na slunci.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Displej je velký a dobře čitelný i na ostrém světle • rozlišení je jemné

Vzpomeňme však ještě malý displej na vnější straně telefonu. Je monochromatický, zobrazuje v rozlišení 96 × 94 bodů a je sytě modře podsvícen. Při běžných světelných podmínkách je dobře čitelný i bez podsvícení, čímž získává výhodu oproti atraktivnějším barevným displejům.


Ukázka zobrazení informací na vnějším displeji

Klávesnice ve spodní části otevřeného přístroje je tvořena samostatnými tlačítky. Hlavním ovládacím prvkem je kulatá čtyřsměrná klávesa s modrým potvrzovacím středem. Na jednotlivých směrech jsou vyryty symboly funkcí, ke kterým se po stisku v pohotovostním režimu dostanete. Nad hlavní klávesou se po stranách nachází klasická kontextová tlačítka, pod ní dvojice speciálních funkčních kláves. Levá slouží pro rychlý přístup na wapový portál operátora a pravá pro spuštění fotoaparátu. Pod nimi je standardní trojice tlačítek pro příjem a ukončení hovoru a pro návrat v nabídce nebo smazání znaku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 
Klévesnice je téměř plochá, tlačítka numerické části jsou však docela malá a příliš zapuštěná

Numerická tlačítka jsou poměrně malá a bohužel příliš zapuštěná. S většími prsty je stisk trochu nejistý. Správnou volbu však vždy potvrdí jemné cvaknutí. Podsvícení je modré a i když stačí, ve srovnání s jasem displeje je slabé.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Funkční klávesy a ukázka podsvětlení


V druhé kapitole se podíváme na prostředí nabídky telefonu a způsob ovládání. Zaměříme se na funkce pro telefonování a psaní zpráv.

Témata článku: LG, , , LG C2200, Motorola V220, Samsung E330, Siemens CFX65, Dobrá, Modrá, Kulatý rámeček, Dolní tlačítko, Standardní trojice, Test