Recenze mobilu Samsung SGH-A800: prcek do každé kapsy

Nejmenším „véčkem“ Samsungu je model s označením SGH-A800. Jeho malé rozměry jsou velmi příjemné a ostatní vlastnosti jakbysmet. Podívejte se, co lze do tak malého telefonu vtěsnat.

S mobilními telefony Samsung se již delší dobu můžete setkat také na českém trhu. Většina z vás si po vyslovení jména Samsung představí stylové „véčka“, která dobře vypadají a neskutečně dobře hrají. Avšak dodnes se většinou jednalo o véčka, která neměla dámským srdcím tak blízko jako novinka s označením SGH-A800. Ne že by se dámám předchozí modely nelíbily, ale svými rozměry vyhovovaly spíše mužům. Model SGH-A800 vše mění, je totiž předurčen do každé dámské kabelky.

  
V porovnání s klíčemi vychází vítězně Samsung

Klidný vzhled

Na vzezření novinky se podepsal design modelu SGH-T100. Z něj také přebírá hladké a oblé linie, které na vnější straně narušuje pouze vyvýšenina s informačním displejem. Kolem displeje je vkusný lem, který ve své spodní straně vtipně ukrývá systémovou diodu. Kompaktnost přístroje celkem výrazně narušuje dlouhá anténa. Výrobci se asi do tak malého telefonu nepodařilo anténu vtěsnat. 

  
Jednoduchý, ale líbivý design

Druhým rušivým prvkem je gumový špunt vedle antény, jenž má chránit konektor pro osobní handsfree. Špunt je vůči celkové velikosti mobilu celkem výrazný a díky jeho netradičnímu umístění v horní části mobilu také nepřehlédnutelný. Na druhou stranu má jeho umístění logický podklad, ale o tom později. Na levém boku mobilu je malá klávesová kolébka, která slouží k regulaci hlasitosti. Přestože je drobná, její používání je příjemně snadné. Systémový konektor se ukrývá na spodní straně mobilu. 

  
Systémový konektor - ovladač hlasitosti - baterie

Po prvním setkání s tímto malým mobilním telefonem o rozměrech 80 x 40 x 22 mm, by snad nikdo nehádal jeho hmotnost vyšší než deklarovaných 68 gramů. Samsung SGH-A800 je velmi drobný a lehký telefon, úplný opak ostatních véček výrobce. Jeho konstrukce je kvalitně provedená, nikde nic neskřípe, vše je perfektně slícované.

  
Po rozevření má optimální velikost

Ďábelsky detailní displej

Samsung SGH-A800 se může pochlubit dvojicí displejů. Již tradičně se menší nachází na vnější straně a rozměrnější uvnitř zavřeného mobilu. Malý displej však klame tělem – přes svůj handicap, kterým jsou na pohled malé rozměry –  toho umí zobrazit ďábelsky mnoho. Na malé ploše displeje totiž úřaduje detailní rozlišení 64 x 64 pixelů, které si libuje v grafických ikonách. Obrázky by na tak malé ploše čekal jen málokdo a když k tomu dodám ještě tři řádky textu spolu s ikonovým pruhem – nezbývá než žasnout. Malý displej je podsvícen světle modrou barvou, která vždy pohasne s otevřením telefonu – dva displeje berou více energie než jeden.

  
Displej je monochromatický, ale velmi detailní

Pro někoho bude možná překvapením, že vnitřní displej nedostal do vínku barvy, tak jako ostatní modely výrobce. Není důvod se zlobit, vnitřní displej disponuje velmi detailním rozlišením, které chybějící barevnou paletu dostatečně zastoupí. Ostrost obrázků na displeji má na svědomí rozlišení 128 x 128 pixelů. Tato skutečnost zaručuje zobrazení až sedmi řádků textu. Podsvícení je shodné s vnějším displejem, tedy světle modré.

  
Nikde nic nevrže, vše je příkladně slícované

Témata článku: Samsung, MOBI, Úplný opak, Mobil, Sam, Samsun, Tiché vyzvánění, Prcek, Optimální velikost