RECENZE: Motorola Moto Z3 Play — modulární královna vyšší střední třídy

  • Moto Z3 Play je kompatibilní se všemi předešlými Moto Mods
  • Poměrem cena výkon se jedná o velmi zajímavý kousek
  • Oproti předchozí generaci vypadá telefon dobře a drží se trendů

Výsledkem víry ve správnost tohoto druhu modulárního řešení je další počin společnosti Motorola, jejímž vlastníkem je Lenovo. Dnes testovaná Motorola Moto Z3 Play (dále jen Z3 Play) je totiž opět kompatibilní se všemi aktuálními i předešlými Moto Mods. Je tedy rozměrově a umístěním některých prvků zcela stejná, jako Z2 Play a Z play, ale přitom se od nich tolik liší. Z3 Play dospěla, zkrásněla, nasedla do rychlíku aktuálních trendů a výsledkem je mix, který, dovolím si tvrdit, obstojí sám o sobě, nejenom jako platforma pro Moto Mods, jako tomu bylo u generací předchozích.

Motorola se konečně rozhoupala a u Z3 Play se zbavila těch obrovských brad nad i pod displejem. Výsledkem je elegantní a tenké tělo ze skla, které k sobě pojí kovový rám. Čtečka otisků, která byla pod displejem, se přestěhovala na pravý bok, zapínací tlačítko zůstalo na boku levém. Rozdělení čtečky a tlačítka zapnutí (na rozdíl od Sony) a opravdu hodně vystouplý fotoaparát jsou jediné konstrukční prvky, které by vám bez Moto Mods mohly vadit. Pokud některé z Moto Mods používáte, chápete, že vystouplý fotoaparát je nutný, aby připojené Mods nezasahovaly do pole záběru.

Motorola Moto Z3 Play
rozměry a hmotnost: 157 × 77 × 6,7 mm, 155 g
displej: 6,0", kapacitní Super AMOLED, 1 080 × 2 160, 402 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (600|150 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, microSDXC (2 TB), RAM: 4 GB, baterie: 3 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 636 (8× Kryo 265, 2 GHz, 14nm)
operační systém: Google Android 8.1 (Oreo)
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
49 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Nevíte, co jsou Moto Mods? Klikněte na články níže, kde jsme jich několik recenzovali. Také se můžete podívat na oficiální web výrobce, kde je najdete všechny pohromadě.

Samotná recenze Motoroly Moto Z3 Play začíná na následujícím listu.

Diskuze (64) Další článek: Meizu 16 a 16 Plus: Čtečka v displeji, Snapdragon 845 a hodně zajímavé ceny

Témata článku: Motorola, , , , , , , , , , , , , , , , Motorola Moto Z3 Play, Hovorový reproduktor, Královna, Zmeškaná notifikace, Kovový rám, Líbivý vzhled, Moto Displej, Horní hrana, Vystouplý fotoaparát,