Recenze Philips 655: véčko zase jinak (test)

Nový mobilní telefon Philips 655 útočí v boji o zákazníky obvyklými zbraněmi této značky: elegantním originálním designem v evropském stylu, bohatou výbavou a dlouhou výdrží. Má šanci v početné konkurenci uspět?

Fotoaparát a jiná zábava

S fotoaparátem můžete pořizovat snímky s maximálním rozlišením 640 × 480 bodů, nastavovat můžete různé barevné úpravy nebo zábavné rámečky. Na výběr máte ze tří stupňů kvality, k dispozici je i samospoušť a noční režim. Digitální zoom umožňuje až čtyřnásobné přiblížení, ale jen ve formě výřezů. Fotoaparát snadno a rychle aktivujete postranním tlačítkem.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Ukázkové fotografie  

Na fotografie a ostatní multimediální data máte k dispozici 7 MB úložného prostoru. Obrázky si můžete pohodlně prohlížet na celé ploše displeje a při dokoupení speciálního kabelu také v televizoru. Za touto specialitkou stojí funkce TV slideshow, se kterou jsme se již setkali u některých novějších telefonů značky Philips.

 
V nabídce multimediálních funkcí se vyjímá TV slideshow • prohlížení obrázku •
obrázky můžete doplnit texty, rámečky a symboly

Až vás fotografování omrzí, můžete se vrhnout na hry. Tradičně nechybí cihly, které doplňuje čtveřice javových her. A pokud ani hry nezaberou, můžete se vrhnout na mixování vlastních vyzváněcích melodií s aplikací BeDJ.



Ukázky z her a aplikace BeDJ

Směle do boje

Philips 655 to bude mít i přes svoje přednosti na našem trhu velmi těžké. Segment véček nižší střední třídy je poměrně dobře pokryt a konkurence je víc než dost. Cena telefonu lehce přesahuje šest tisíc korun, stejně jako u podobně vybavených zástupců LG – novinky C2200 nebo staršího L1100. O přízeň se zde tlačí také Siemens se svým zástupcem CFX65 nebo Samsung E300. Zlevněny byly také některé starší modely z vyšší třídy, například Motorola V500 nebo Panasonic X70. Oba tyto telefony jsou přitom velmi dobře vybaveny a mohou se pochlubit i Bluetooth.

   

Philips to proto nebude mít vůbec jednoduché. Dá se ale však očekávat, že nebude příliš dlouho trvat a jeho cena klesne. Pak může pomýšlet na velké prodejní úspěchy, ambice na to má.

Podrobné parametry testovaného telefonu najdete v katalogu mobilů.

Plusy a minusy

+ atraktivní design
+ výdrž baterie
+ možnost synchronizace

- pomalé odezvy
- horší konstrukční zpracování
- chybí odpočet znaků


V poslední kapitole je připravena rozsáhlá fotogalerie, ve které najdete snímky uvedené v textu a mnoho dalších fotografií, které jste doposud neviděli

Témata článku: Philips, , , Motorola V500, Panasonic X70, Philips 650, Philips 655, Samsung E300, Phil, Denní opakování, Vyryté logo, Důležitá funkce, Jin, Malý zdvih, Světlé pozadí, Horizontální šipka, Test,