Redmi K30 Pro dostal Snapdragon 865, čtyři foťáky a neodolatelnou cenu!

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 13

Názory k článku

avatar
25. 03. 2020 13:10

Na mě je ten telefon malej
Chápu, že většina lidí tady touží naopak po starých dobrých časech 5'' telefonů - neberu jim to.
Ale teď mám 7.2'' Huawei Mate 20 X a jsem VELMI spokojen.
A bohužel zatím nikde nevidím vhodnou náhradu, aby:
- uhlopříčka byla stejná či dokonce trochu větší
- displej bez okrajů (oželel bych i průstřel, neselfíčkuju jako paní Monika)
- HiEnd chipset, dostatek RAM i storage
- HiEnd foťákJediný, co se tomu trochu blíží, je Samsung S20 Ultra, nebo jak se ten největší kus jmenuje. Ale je docela drahej (to bych ještě zkousnul, pokud by mi stopro vyhovoval a nebyl to pro mě jen kompromis) a displej má menší.
Nebo pak rozkládací telefony, ale ty jsou jednak drahé (což bych možná překousnul), ale hlavně tomu zatím nevěřím (možná tak 3. či 4. generace už bude bez much), plus mi přijde jako opruz to furt otevírat a zavírat.Telefon jsem nikdy nenosil v kapse, takže mi větší rozměry nevadí.K uchu si telefon stejně často nedávám:
- Doma telekonferenční bezdrátová sluchátka Jabra, která umí být zároveň přes BT spárovaná s telefonem a zároveň s donglem v PC (na skype, poslech hudby, youtube, ...)
- Venku chodím s BT špuntama a/nebo smartwatch, z kterých jde telefonovat
- V autě je handsfree a A2DP

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
24. 03. 2020 19:18

Pokud budou rozumné ceny (což nejpozději od půlky 3Q přijde tak jako tak, bo se budou všichni ve vzrůstající panice chtít před koncem roku co nejvíce zahojit ;) , pak je to zatím letošní nej kandidát na flagship killera roku Už jen ten displej, byť o pouze klasických 60Hz, ale bez DEFORMIT :) a JACK :)) + 1-2x kamera (nejen u Xi zas jednou ;) s OIS(!) - hlavní s 16/64 Mpx IMX686 především :))) jsou PARÁDA !!!Ostatní hw parametry rovněž více jak plně OK (a to i "jen" 6GB LPDDR4X + 128GB UFS 3.0 v základu bez mSD slotu, ostatní konfigurace jsou dokonce aktuálně top LPDDR5 + UFS 3.1 :) a čert klíďo naprosto v poho vem "chybějící" Qi, jenž při úžo 4700mAh + 33W (fastcharger je, palec⬆, přibalen :) vůbec neva či mínus stereo repro - hlavně, že má toho jacka!Když to vezmu kolem a kolem, tak je to jednoznačně funkčně nejvyváženější mobil posledních let a to nikoli pouze v poměru cena/výkon A v neposlední řadě, chlazení by měl mít (věřme :) naprosto excelentní
https://www.gsmarena.com/redmi_k30_pro_will_have_t... ... Jediné, co bych K30 Pro v 2020 vytkl je stále pouze USB 2.0, což se týká i Mi 10/Pro (je mi samo jasné, že ti "lumpové" počítají s tím, že vadit a to jen trochu to bude naprosté pidiminoritě). Za BT v plné (Qualcomm ;) palbě tj. 5.1, A2DP, LE, aptX HD, aptX Adaptive u obou naopak TLESKÁM (a předpokládám, že Soňácké LDAC tam půjde sw "vpašovat" - poznámka na okraj: i na takové old school ultrabasic Nokii 1.0 lze ve vývojářském submenu laškovat jak se zmíněným LDAC a to i adaptivním, tak s aptX, aptX HD a dokonce i volitelnými kodeky a pohrát si lze i se vzorkováním až do 96kHz/32bit a to prosím odděleně :)Upd:
Naživo = first hands on vypadá fakt SUPER, ta Zoom verze v matu obzvláště
https://m.youtube.com/watch...
+ vs. Mi 10 Pro
https://m.youtube.com/watch...
Za mě K30 Pro jednoznačně jak hezčí (extračistá designová symetrie :), tak smysluplnější - až bych řekl takřka feng-šuej ideál :))
Navíc dle mého skromného názoru bude mít K30 Pro díky IMX686 Soňáku ve finále lepší jak barvy, tak šum. I když Samsung udělal v cam čipech nemalý pokrok, tak na Sony bohužel stále úplně nemá a to i jak s HMX v Mi 10/Pro (potažmo Note 10/Pro), tak s jeho poslední iterací HM1 v S20 Ultra.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
24. 03. 2020 19:06

Mně ta cena zase nepřipadá tak neodolatelná. Když se k tomu připočítají nezbytné poplatky,je toho až dost.. Telefon je to bezesporu zajímavý,ale nemá bezdrátové nabíjení, displej je obyčejný - nezahnutý (což mně konkrétně nevadí,ale je to nesporně levnější řešení), standardní frekvence 60Hz, nabíjení je také pomalejší,foťák přiškrcený,absence slotu na kartu… Když to srovnám s mi10 Pro, o kterém také nejsem přesvědčený,tak je to vlastně celkem nuda. A také mi vadí připlácet za technologii 5G. Je to zbytečné. Tato technologie tady nejméně 2 roky nebude a za 2 roky jej už mít stejně nebudu =zbytečně zaplaceno...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
24. 03. 2020 18:46

Furt jeden a ten samý nudloidní hnus bez nápadů hrozná to doba opravdu zlaté rozdíly když mobil měl 16:9 displej

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
24. 03. 2020 18:05

Jsem rád že se zas někde po delší době objevil periskop. Uvidíme jestli bude fotoaparát lepší než u mi9t pro. Které je dneska za docela zajímavou cenu a má pár zajímavých vychytávek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor