Registrace na MobilManii: jak na to?

Před pár dny se na MobilManii rozběhla registrace čtenářů. Máte problémy s registrací nebo jen nevíte jak na to? Nabízíme vám podrobný návod.

Pokud patříte k pravidelným čtenářům internetového magazínu Mobilmania, jistě vám v posledních dnech neunikla informace o spuštění možnosti registrace čtenářů.

Registrace s sebou přináší hned několik výhod:

  • stejná nezcizitelná přezdívka na našich webech: MobilMania.cz, Živě.cz, Doupě.cz a AutoRevue.cz
  • nezobrazování vaší IP adresy u vámi napsaných příspěvků
  • zjednodušené vyplňování osobních údajů v soutěžích a diskuzích
  • přístup do speciálních sekcí jednotlivých webů

Do budoucna bude služeb pro registrované čtenáře jistě ještě přibývat.

Registrace

Chcete se registrovat a nevíte jak na to? V tom případě si přečtěte následující krátkou instruktáž o registraci a následné obsluze vašeho účtu na Mobilmania.cz.

 

Registrace čtenářů probíhá na internetové adrese http://klub.zive.cz/. Zde ve spodní části stránky klepněte na tlačítko Registrace.

 
Nyní se nacházíte na registrační stránce.

Pro úspěšné dokončení registrace je třeba držet se několika základních bodů:

  • Vyplnění a odeslání formuláře - pro úspěšné odeslání formuláře je nutno vyplnit všechny údaje v části Povinné registrační údaje (používáte-li emailovou schránku na Seznamu, čtěte informace níže – viz. Upozornění). Další pole jsou nepovinná, ale doporučujeme je vyplnit. Ulehčí se tím následné dohledávaní kontaktních údajů např. při účasti v soutěžích, diskuzích apod.
  • Aktivace uživatelského profilu - po úspěšném odeslání formuláře bude na e-mailovou adresu, v něm uvedenou, odeslán e-mail s registračními údaji a aktivačním kódem. Aktivaci je pak možno provést prostřednictvím odkazu v emailu, nebo zadáním kódu do formuláře, který najdete zde.
  • Přezdívka - přezdívka může obsahovat pouze znaky a-z, 0-9, tečku, podtržítko a pomlčku. Musí být dlouhá minimálně 4 a maximálně 20 znaků.

Po vyplnění částí Povinné registrační údaje a Nepovinné osobní údaje se nacházíte v části Nastavení. Zde zaškrtněte položky, které chcete mít zobrazeny u příspěvků odeslaných pod vaším jménem.

V sekci Zájmy můžete zaškrtat vaše oblíbené obory. Informace jsou, stejně jako předchozí, jen informativního charakteru a nebude s nimi bez vašeho vědomí nijak dále nakládáno.

Přejete-li si dostávat do e-mailové schránky informace o novinkách na jednotlivých serverech, zaškrtněte formát (HTML nebo Prostý text; S diakritikou nebo Bez diakritiky) a příslušná políčka v sekci Registrace odběru zpráv e-mailem.

Pokud máte správně vyplněna všechna políčka, stiskněte tlačítko Odeslat.

 

Nejste-li si v některých nepovinných položkách nejste jisti, klidně nechte políčka prázdná. Údaje si můžete kdykoliv po registraci změnit.

 

Proces registrace se zdárně blíží ke konci. Na uvedený e-mail vám byl zaslán aktivační kód, který je třeba vepsat do stejnojmenného políčka v následujícím formuláři. Nyní je ještě třeba přečíst si Podmínky registrace a zaškrtnout políčko Souhlasím s podmínkami. Teď už můžete aktivaci stiskem tlačítka Aktivovat odeslat. Pokud jste e-mail s aktivačním kódem neobdrželi, stiskem tlačítka Zaslat aktivační mail si jej znovu vyžádáte.

 
Pokud proběhla aktivace bez problémů, zobrazí se okno s potvrzením.

 

Přihlásit ke svému účtu se můžete v pravé části titulní stránky serveru v sekci Přihlášení. Zaškrtnutím políčka Přihlásit automaticky budete automaticky přihlášení při každé návštěvě serveru.

Práce s účtem

Změnili jste si e-mailovou adresu nebo chcete pro větší bezpečnost nové heslo?

 

V části Přihlášený uživatel klepněte na položku Uživatelský profil.

 

Zobrazí se vám formulář podobný tomu, jakým jste museli projít při registraci. Editaci hodnot uložíte stiskem tlačítka Odeslat ve spodní části stránky.

 

Chcete-li změnit heslo k účtu, pak ve spodní části formuláře klikněte na položku Změna hesla. Do následujícího formuláře pak pro kontrolu zadejte nejdříve staré, potom dvakrát nové heslo a uložte stisknutím tlačítka Uložit.

Upozornění

Nejspíše díky striktnímu nastavení antispamového filtru se v minulosti vyskytly problémy při registraci účtu s e-mailovou schránkou na Seznamu. Pokud používáte i jiného poskytovatele služeb elektronické pošty, zadejte raději e-mailovou adresu u tohoto poskytovatele. Pravděpodobnost bezkonfliktní registrace se tímto zvýší.

V případě neřešitelných problémů při registraci napište na e-mail martin.jaluvka@cpress.cz. V co nejkratší době se pokusíme váš problém vyřešit. Berte však prosím ohled na to, že problémů může nastat více. Proto nezaručujeme okamžité vyřízení vaší stížnosti.

Registrace čtenářů stejně jako služby s ní spojené jsou zatím v testování. Registrace je prozatím implementována jen na serverech MobilMania.cz a Živě.cz. Na webech Doupě.cz a AutoRevue.cz by se měla objevit během několika následujících týdnů.

Jakékoliv připomínky, tipy a postřehy pište do diskuse pod článkem.

Diskuze (28) Další článek: Velký přehled chytrých mobilů se Symbianem

Témata článku: , Jak, Registrace, Mobil, MOBI, Základní bod, Pravidelný čtenář, Nové heslo