Rekordmana v operační paměti má LeEco, ale brzy jej překoná Xiaomi

  • Kapacita operační paměti je snadno pochopitelný parametr, a tak jej výrobci mění na marketingovou zbraň.
  • Praktický přínos je v oblastech nad 4 GB přinejmenším diskutabilní.
  • LeEco má 6 GB RAM, Xiaomi připravuje 8 GB RAM a ve výhledu je i 12 GB

LeEco Le Pro 3 je čerstvě představený smartphone, který zaujme rekordní hodnotou operační paměti 6 GB. Můžeme diskutovat nad smysluplnost takového kroku, ale pro výrobce je to způsob, jak zaujmout. Telefon se stejnou hodnotou připravuje také UMi (model UMi Plus Extreme) a je jen otázkou času, kdy se objeví další.

Klepněte pro větší obrázek
LeEco Le Pro 3.

Všechny má v dohledné budoucnosti převálcovat Xiaomi, které údajně připravuje Mi Note 2 s 8 GB RAM a úložištěm o kapacitě 256 GB. Možná jej představí už v úterý 27. září současně s faceliftovaným špičkovým modelem Xiaomi Mi5S. A pokud máme jít ještě dál do extrému, mrkněte na Turing Phone Cadenza, který oznámil smartphone šílenost s 12 GB RAM.

A ještě na skok zpět k LeEco Le Pro 3. Uvnitř je nejnovější čipset Snapdragon s označením 821, displej má úhlopříčku 5,5", rozlišení Full HD a zaoblené okraje (2,5D). Foťák má 16MPx senzor, dvojitý LED blesk a rychlé ostření PDAF. Tělo je kovové a pouze 7,6mm tlusté, přitom baterie má solidní kapacitu 4 070 mAh. Rychlé nabíjení už u takto vybaveného telefonu nepřekvapí, Qualcomm však svoji technologii Quick Charge posunul už do verze 3.0 a udává, že 5 minut nabíjení stačí na tři hodiny hovorov. Dále už jen v heslech: konektor USB Type-C, dva reproduktory, čtečka otisků prstů, podpora dvou SIM. Android je zatím ve verzi 6, o updatu na 7.0 se výrobce nezmínil, ale je pravděpodobný.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Číňané vědí, jak zaujmout. Na tiskové konferenci na to šli přes dav rozverných zajíčků. (obr.: ent.le.com)

To vše „už od“ 240 eur, ale v tomto případě se jedná o verzi se 4 GB RAM a 32 GB flash. Vyšší verze se 6 GB RAM a 64 GB flash přijde na 270 eur. Prodej začne ještě na konci září. 

Diskuze (18) Další článek: Chrome 53 se naučil přímo pracovat s Bluetooth. Z prohlížeče půjde ovládat okolní zařízení

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , , , Xiaomi Mi Note, Xiaomi Mi Note 2, Xiaomi Mi5S, Nejnovější čipset, Lee, Brzy, Rychlé ostření, LeEco Le, Rekord, Představený smartphone, Cad, A/B,