Revoluce: Vodafone nabídne Android za 3 a půl tisíce

Vodafone zařadí do červencové nabídky nejlevnější mobil s Androidem. Nedotovaná cena 3 577 Kč způsobí revoluci mezi smartphony.

Doposud musel zájemce o smartphone sáhnout do kapsy vždy o něco hlouběji, než ten, kdo se spokojil s obyčejným hloupým mobilem. To ale od července přestane platit. Vodafone totiž zařadí do své nabídky brandovaný model od výrobce Huawei, jehož nedotovaná cena bude 3 577 Kč. Při koupi s některým z tarifů Na míru bude možné mobil pořídit ještě výhodněji.

Nejlevnější smartphony se dosud daly pořídit za cenu kolem čtyř tisíc, přičemž v drtivé většině případů šlo o Nokie s operačním systémem Symbian. Zájemce o Android musel "přitlačit na pilu", nejlevnější HTC Tattoo se ani v obchodech s neoficiální distribucí nedostane pod pět tisíc. Zajímavé srovnání je také s modelem HTC Magic, prvním Androidem exkluzivně prodávaným u Vodafonu, který ani před vyřazením z nabídky neklesl výrazně pod 10 tisíc.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Novému Vodafonu 845 přitom nechybí nic podstatného, obsáhne kompletní konektivitu včetně GPS, Wi-Fi a podpory rychlých dat HSDPA v sítích 3G. Šetřilo se na dotykovém displeji, který má úhlopříčku 2,8", QVGA rozlišení a je vyroben s rezistivní vrstvou. Dech nevyrazí ani obyčejný 3Mpx fotoaparát bez diody a autofocusu, u mobilů v podobné cenové hladině je to ale standard.

Na Vodafonu 845 poběží aktuální verze systému Android 2.1 Eclaire, o možnosti upgradu na vyšší Android 2.2 Froyo se zatím nehovoří. Součástí multimediální výbavy bude také FM rádio a hudební přehrávač. Rychlost procesoru ani kapacitu operační paměti operátor neuvádí. Vodafone 845 se objeví v nabídce operátora od července za koncovou nedotovanou cenu 3 577 Kč. Na výběr bude černá nebo bílá varianta.

 

Diskuze (86) Další článek: 3G Vodafone na 100 % Prahy. Už brzy

Témata článku: , , , , HTC Magic, HTC Tattoo, Vodafone 845, Revoluce, Tisíc, #Android, Půl, Tis, Půl tisíce, Voda,