Rexíku, udělej mrtvýho!

Intel končí s výrobou kapesního organizéru Rex.

Možná se divíte, co má Intel společného s kapesním organizérem Rex. Tento unikátní diář velikosti PCMCIA karty, který se také může zasouvat do příslušného slotu v notebooku mu totiž v podstatě spadl do klína. Rex byl vždy takovým unikátním organizérem, který se vymykal aktuálním trendům. Jeho první verze byly až příliš kompromisní vzhledem k velikosti a i když sice časem zvyšoval inteligenci, vždy šlo spíše o raritní organizéry pro nadšence. Tituly jako nejmenší či nejlehčí PDA světa mu nebyly co platné. Na svou unikátnost v podstatě doplatil, byť v posledních verzích šlo již o velmi propracované PDA.

Potíže Rexe mají poměrně dlouhou historii již od uvedení v roce 1997, když se mu nedařilo u Franklin Electronic Publishers, koupila ho v roce 1999 firma Xircom za 13 miliónů dolarů. Jak nejspíš víte, firmu Xircom zase naopak nedávno pohltil Intel. No a jemu Rex viditelně opravdu v portfoliu produktů nevyhovuje. S Rexem totiž končí velmi razantně. Přestane se vyrábět a podporovat, zaměstnanci divize Rex, budou převedeni na jinou práci nebo propuštěni, skončí také server Rex.net poskytující online podporu těmto kapesním organizérům. Záruky nicméně poběží a také podpora přes web poběží ještě pár let.

Možná Rex jenom předběhl svou dobu, ze současného pohledu to ale spíše vypadá na to, že ji nepochopil a byl převálcován konkurencí. Třeba v budoucnu přijde doba, kdy v rozměrech PCMCIA karty bude možné umístit více inteligence a Rex oslaví svůj comeback.

Váš názor Další článek: Konferenční hovory i na pevné lince?!

Témata článku: , , , Rex, Kapesní organizér