Roaming - tipy a triky, přehled zemí

Chcete-li svůj mobilní telefon používat za hranicemi, bude vás jistě zajímat, zda a za jakých podmínek můžete z určité země volat. Proto jsme pro vás připravili seriál o roamingu, který dnes vrcholí svou závěrečnou částí.

Dnešním dnem uzavíráme téma roamingu, které nás na MobilManii provázelo celý červenec. V průběhu jednoho měsíce jsme vám naservírovali několik článků, jejichž cílem bylo přiblížit problematiku roamingu nejprve obecně a poté i prakticky. V obecné části, jste se dozvěděli, co to vlastně roaming je, jak funguje, co musíte udělat pro jeho aktivaci, jaký potřebujete telefon atd. Podrobně jsme se zabývali také předplacenkami, jimž jsme věnovali samostatný článek.

Praktická část seriálu byla věnována jednotlivým zemím, obvyklým prázdninovým destinacím. V každém článku byl k nalezení kompletní ceník služeb všech českých operátorů rozdělený do několika kategorií. Dozvěděli jste se, kolik stojí odeslání textovky, kolik zaplatíte za odchozí hovory, kolik naopak za hovory příchozí, jaké jsou ceny GPRS roamingu.

Doufáme, že vám povídání o roamingu přišlo vhod a pomohlo k lepší orientaci v cenách a problematice roamingu obecně. Pokud byste v seznamu zemí nenašli tu, která vás z hlediska roamingu zajímá, dejte nám vědět. Dodatečně ji zpracujeme a uveřejníme. Přivítáme také vaše návrhy na zlepšení seriálu pro příští rok.

Diskuze (13) Další článek: Oskar a MMS: blýská se na lepší časy

Témata článku: , , Trik, Celý červenec, Pře, Tip, Praktická část, TRI, Přehled