Roamingové novinky od T-Mobilu: 4 změny k lepšímu

Operátor letos myslí zejména na zákazníky, kteří vyrazí do Turecka, Egypta a Chorvatska. Snižuje cenu dat a díky regulaci EU ušetříme i za volání.

Doba letních dovolených se blíží a operátoři se začínají předhánět s nabídkami výhodnějších služeb. Už minulý týden představil Vodafone službu Roaming na den, novinky ze své roamingové kuchyně dnes představil také T-Mobile. Operátor mění k lepšímu několik věcí – na prázdniny zlevňuje balíček Travel&Surf na týden a na stálo rozšiřuje územní platnost všech tří balíčků Travel&Surf o Chorvatsko, Egypt a Turecko. Na ochranný datový limit se budeme moci spolehnout na celém světě a v souladu s nařízením Evropské unie klesnou ceny v rámci Eurotarifu.

Pokud vyrážíte na dovolenou do některé z členských zemí EU nebo do zemí ze skupiny Norsko, Lichtenštejnsko, Island, Turecko, Egypt, Chorvatsko, můžete si aktivovat balíček Travel&Surf na týden s 50% slevou. Tedy za 270 Kč namísto 540 Kč. Jak už název balíčku napovídá, jeho platnost je jeden týden a FUP činí 50 MB, což vystačí akorát na mail, facebook, chatovací aplikace a pár webových stránek. Ale pozor, cena neklesá nastálo, platí jen v období od 1. června do 31. srpna 2012.

Aktivace balíčků Travel&Surf:

  • odešlete bezplatnou SMS ve tvaru:
    ROADATA IDEN (ITYDEN, IMESIC) A na 4603
  • aktivujte si balíček online ve službě
    Můj T-Mobile, karta Roaming
  • požádejte o aktivaci na zákaznické lince 4603

Operátor má v nabídce je i denní balíček „brouzdání“ na 24 hodin s FUP 3 MB za 29 Kč, což je opravdu žalostně málo. Pokud zákazník tento objem překročí, zaplatí 149 Kč, pokud přenese do 20 MB. Kdo plánuje delší pobyt nebo potřebuje větší FUP, může si pořídit měsíční balíček 200 MB za 690 Kč.

Balíčky jsou určeny jak tarifním zákazníkům, tak uživatelům předplacených karet. I denní a měsíční balíček lze nově využívat v Turecku, Egyptě a Chorvatsku.

Další pozitivní změnou, ke které dochází od 1. června je rozšíření platnosti ochranného limitu na data na všechny země. Data roaming limit platil dosud v EU, Chorvatsku a Egyptě. Služba uživatele informuje prostřednictvím SMS o dosažení 80 % a 100 % finančního limitu datové služby a zajistí tak kontrolu nad datovým připojením v zahraničí. Základní limit je 1 470 Kč, ten si ale lze zvýšit nebo zcela zrušit. Nabídka je určena všem zákazníkům a je zdarma.

Klesnou ceny za volání i data

Od 24. června sníží operátor ceny volání a SMS v rámci roamingového zvýhodnění EU a nabídne nové roamingové datové zvýhodnění EU s cenou za 1 MB a účtováním po 1 kB. Na základě nařízení EU nastaví operátor nejpozději k 24. červnu 2012 obě tato roamingová zvýhodnění všem zákazníkům, kteří si sami žádný roamingový balíček či zvýhodnění neaktivovali. Roamingové služby firem s Rámcovou smlouvou zůstávají bez změn.

Odchozí hovor*příchozí hovorSMSMMSdata
8,60 Kč2,38 Kč2,68 Kč14 Kč (zóna 1)20,84 Kč**
16,80 Kč (zóna 2A)
*odchozí hovory jsou účtovány 30+1, příchozí po sekundách (1+1); **cena za 1 MB s účtováním po 1 kB

Výše uvedené ceny platí jen v zónách 1 a 2A!

Přehled zón (T-Mobile):

Zóna 1: Slovensko

Zóna 2A: Evropa - EU a vybrané země EEA*
Belgie, Bulharsko, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Irsko, Itálie, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Německo, Nizozemsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovinsko, Španělsko, Švédsko, Velká Británie a území Alandské ostrovy, Azorské ostrovy, Francouzská Guyana, Gibraltar, Guadeloupe, Kanárské ostrovy, Madeira, Martinik a Réunion
*EEA - Norsko, Lichtenštejnsko a Island

Zóna 2B: ostatní země Evropy kromě Ruska
Albánie, Andorra, Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Faerské ostrovy, Chorvatsko, Makedonie (FYROM), Moldavská republika, Monako, Srbsko, Švýcarsko, Tunisko, Turecko a Ukrajina

Zóna 3: Rusko, Afrika, Asie, Austrálie a Oceánie, Severní Amerika

Zóna 4: Jižní a Střední Amerika včetně Karibiku; satelitní sítě

 

Diskuze (7) Další článek: S aplikací Výmoly najděte nejhorší díru v republice

Témata článku: , , , , , Severní Amerika, Bělorusko, Lichtenštejnsko a Island, Srbsko, Oceánie, Ostatní země, Lep, Finanční limit, Guyana, Karibik, Faerské ostrovy, Tunisko, MOBI, T - Mobil, Bosna a Hercegovina, T Mobil, Roamingový balíček, Nov, Základní limit, Hercegovina