Rodeo – jak chatovat ve WAPu

Máte přístup k WAPu, čili nějaký ten wapový telefon, a přemýšlíte, k čemu byste ho asi mohli využít? Zkuste chatovat – nová služba serveru wap.rodeo.cz nabízí možnost on-line komunikace přes WAP.

Máte přístup k WAPu, čili nějaký ten wapový telefon, a přemýšlíte, k čemu byste ho asi mohli využít? Zkuste chatovat – nová služba serveru wap.rodeo.cz nabízí možnost on-line komunikace přes WAP.

Tuto poměrně kontroverzí možnost chatování na malých displejích mobilů asi mnoho z vás rovnou zamítne. Není to, pravda, příliš pohodlné, ale svůj účel to plní. A než přijde finálně na trh Nokia 3310, můžete si chatování alespoň vyzkoušet, abyste zjistili, zda tuto funkci opravdu využijete.

Nový příspěvěk do diskuze

Abyste nemuseli utrácet penízky za wapové spojení, můžete si chatování vyzkoušet nanečisto ve wapovém emulátoru. Hned na začátku vám server sdělí, kolik lidí právě komunikuje. Moc jich asi nebude, protože služba je poměrně nová, takže se nenechte odradit. Poté si vybere svoji přezdívku, čím kratší tím lepší, alespoň nebudete zbytečně ucpávat malý displej mobilu. Uživatelé telefonů se dvěma nebo třemi řádky by toho totiž jinak moc neviděli.

Právě komunikuji

Poté už vstoupíte do „chatovacího pokoje“ – chat room. Jako první se vždy zobrazí možnost napsat nový příspěvek a ruční aktualizace. Aktualizace je také samozřejmě provedena po přidání příspěvku. Protože je však velikost wapové stránky omezena, neuvidíte na jedné „obrazovce“ všechny příspěvky, to je jasné. Proto pište co nejstručněji, ať je toho vidět co nejvíce.

Mimochodem, pokud tuto funkci použijete na Go kartě mimo špičku, kdy wapujete za jednu korunu za minutu, utratíte např. za domluvu s partnerem daleko méně peněz, než kdybyste „chatovali“ pomocí klasických textových zpráv (jedna za 3,30 Kč).

Mimochodem, tento server toho nabízí podstatně víc, chat je jen jedna ze služeb.

Diskuze (3) Další článek: Jak dostat logo a zvonění do telefonu Siemens

Témata článku: , Nokia 3310, Rod, Jak, Rodeo, WAP