Route 66 Follow me: následujte svou navigaci

Na letošním MWC v Barceloně byla krom nespočtu nových mobilních zařízení k vidění také zajímavě řešená navigace od Route 66. Nejedná se o nijak revoluční přepracování stávajícího konceptu, spíše o drobné vylepšení. Route 66 jej nazvala Follow mea mnohým už název napovídá, o co asi půjde. Je to jakási nástavba klasického navigačního softwaru pro telefony s operačním systémem Android, využívající tzv. rozšířenou realitu (Augmented Reality). Navigace využívá kamerku mobilního telefonu a na displeji promítá přesně to, co se děje před autem. Ono rozšíření reality a funkce Follow me spočívá v tom, že je do obrazu přidáno virtuální auto. Jede přesně tam, kam míříte, stačí jej následovat.

Navigační šipky se přesunuly do horního rohu, přičemž směr odbočení vám virtuální autíčko před vámi ukazuje dokonce svými směrovými světly (blikáním). Podle slov výrobce je takovéto řešení názornější a zábavnější, což lze jen potvrdit. Mezi další výhody této nové navigace patří využití map společnosti TomTom, možnost využití 3D pohledu v mapovém prohlížeči, nebo volitelných 57 jazyků.

Aplikace by měla být v Android Marketu dostupná během několika dní, k dispozici budou hned tři možné licence: 30denní, roční a celoživotní. Třetí se tváří jako nejlepší nabídka, neboť po jejím zakoupení získáte doživotní přístup k novým mapám. Vše bude fungovat na telefonech s Androidem ve verzi 2.1 a vyšší.

Diskuze (10) Další článek: Samsung C3530: klasika, která nezestárne (test)

Témata článku: , , , , F +, Follow, Rout, Autíčko, Drobné vylepšení,