S běžnou klávesnicí do Palmu

Mnohé majitele počítačů do dlaně Palm již mnohokrát napadla myšlenka, že by mohli ve svém pomocníkovi vytvářet delší texty pomocí klávesnice. Nyní mohou psát i na běžné klávesnici k počítači.
Mnohé majitele počítačů do dlaně Palm již mnohokrát napadla myšlenka, že by mohli ve svém pomocníkovi vytvářet delší texty pomocí klávesnice. Doposud jim tuto možnost poskytovala především GoType – speciální klávesnice pro Palmy. Jak však někteří oponují, jedná se o klávesnici, která byla vytvořena přímo pro kapesní počítač, a tak i její rozměry mají poněkud kapesnější proporce. Z toho vyplývá nutnost přivyknout psaní na menších klávesách a s jinou odezvou stisku kláves, než je tomu u standardní PC klávesnice, kterou už máme všichni tak říkajíc „v ruce“. Proto také uživatelé delší dobu volali po možnosti připojení „velké“ PC klávesnice ke svému Palmu. V kanceláři, doma nebo o víkendu na chatě by tak mohli pohodlně zaznamenávat své nápady, myšlenky a podobně do svých přístrojů.

Ti, kdo trpělivě čekali, se nyní dočkali. Prvním zástupcem, který možnost připojení PC klávesnice k PDA přináší na váš stůl, je firma PFU AMERICA. Její Happy Hacking Cradle je náhradou Palm kolíbky, která vám umožní připojit do svých útrob jakoukoli PC klávesnici obdařenou PS/2 konektorem. Podporovány jsou zatím Palmy řady III a VII, pro řadu V jsou v přípravě. Softwarový ovladač umožní práci s 101 nebo 104tlačítkovou verzí klávesnic. Napájení zajišťují dvě AA baterie vkládané do kolíbky, které slibují 60 až 90 hodin psaní. Happy Hacking Cradle obsahuje rovněž konektor shodného typu, jako je v samotném Palmu; uživatel tak nepřichází o možnost připojení dalších zařízení, například modemu, i když je počítač vložen do kolíbky. A na závěr cena – $49. Ve srovnání s jinými klávesnicemi pro Palm je to velmi zajímavá cena (GoType stojí $80, kuriózní rozkládací klávesnice Stowaway je za $100), není v ní ovšem zahrnuta cena za klávesnici, tu ale ovšem často máte již sami. Teď již nezbývá než si počkat, až se tento výrobek bude prodávat také u nás.

Váš názor Další článek: Linux pro handheldy a spol.: má šanci na úspěch?

Témata článku: , , Speciální klávesnice