S EuroTelem proti policejním radarům

EuroTel v rámci své služby Go SMS Chat zprovoznil službu, která funguje stejně jako známé Radary.cz: informuje vás o blížícím se nebezpečí v podobě policejního radaru, silniční kontroly nebo krizové dopravní situace.
EuroTel v rámci své služby Go SMS Chat zprovoznil službu, která funguje stejně jako známé Radary.cz: informuje vás o blížícím se nebezpečí v podobě policejního radaru, silniční kontroly nebo krizové dopravní situace.

Princip SMS Chatu je jednoduchý: když pošlete textovku do zvolené skupiny, dostane se ke všem, kteří v ní jsou přihlášení. A naopak: k vám se dostane každá SMS, kterou do skupiny pošle někdo jiný. Pro způsob ovládání se podívejte buď na tento článek na MobilManii nebo přímo na web EuroTelu.

V bledě modrém

Nové „radarové“ skupiny slouží k informování účastníků o dopravě, radarech a silničních kontrolách. Aby byla situace přehlednější, jsou skupiny regionálně rozděleny. Když uvidíte radar v Českých Budějovicích, pošlete informaci jen do jihočeské skupiny a nebudete jí otravovat jiné účastníky. Zde jsou názvy jednotlivých skupin:

RDRPR – Praha
RDRD – dálnice
RDRJC – Jižní Čechy
RDRSC – Severní Čechy
RDRVC – Východní Čechy
RDRZC – Západní Čechy
RDRST – Střední Čechy
RDRSM – Severní Morava
RDRJM – Jižní Morava
RDRBR – Brno

Mnozí, kdo si vzpomínají, jak operátoři blokovali (a neustále blokují) zprávy přicházející ze známé služby Radary.cz, se možná ptají, jak to, že EuroTel nyní změnil názor a přichází s vlastní službou stejného charakteru. Důvod je prostý: za každou textovku, kterou dostanete, zaplatíte padesát haléřů (a není to překlep, v SMS Chatu se platí i za příchozí zprávy).

První dobrý tip: víte, že zprávy ze služby Radary.cz najdete i na wapu? Vyzkoušejte adresu wap.radary.cz.

S hodnocením této služby nějaký čas počkejme. Její úspěch závisí nejvíc na tom, jestli řidiči budou ochotni do „konference“ přispívat. Chat bude ale rozhodně méně informačně bohatý než zprávy z Radarů.cz, kde panují přísná pravidla a až na výjimky se k vám opravdu dostanou jen zprávy, jejichž obsah vás bude zajímat. U chatu se asi nejčastěji setkáte s dotazy typu „Jak to vypadá na dálnici Praha-Brno? – Dá se projet centrem? – Nejsou ve Zlíně švestky?“ a informačně hodnotných příspěvků bude méně.

Druhý dobrý tip: aktuální dopravní informace najdete na wapu Oskara (wap.oskarmobil.cz, sekce Právě dnes, Doprava).

Co dávají v bedně?

Už při uvedení SMS Chatu mě napadlo, že pro nalákání nových účastníků by bylo dobré, kdyby se obsah chatu zobrazoval třeba na webových stránkách. Příspěvky by se tak daly pouze číst, přispívat by bylo možné pouze z mobilu. Tento nápad má hodně společného s další inovací SMS Chatu: příspěvky, které budou zaslány do skupiny KABEL, se v době od 19 do 21 hodin budou objevovat na infokanálu kabelové televize UPC. Posílání příspěvků do této skupiny je však o něco dražší než běžné chatování: ke každé zprávě kromě ceny za SMS zaplatíte další korunu. Tento chat však nebude úplně bez cenzury jako povídání v jiných skupinách: příspěvky projdou kontrolou a závadné budou vyřazeny.

Ve službě Go SMS Chat přibyla ještě jedna skupina. Je výstižně nazvaná VTIPY a k jejímu obsahu není třeba nic dodávat.

Má SMS chat EuroTelu hlubší smysl?

Go SMS Chat nemusí sloužit jen k bezduchému tlachání o ničem. K tomuto názoru jste snadno mohli dojít už po chvíli strávené v některé z hlavních veřejných skupin. Podle EuroTelu lidé SMS Chat často využívají i jako pracovní nástroj: pro výměnu inzerce, jako místo pro seznámení, pro diskuse nejrůznějších fanklubů. Pokud se v radarových skupinách bude dodržovat disciplína, bude to rovněž užitečná služba.

Diskuze (4) Další článek: MagCom: véčko s největším displejem umí HTML

Témata článku: , , , , Pro +, Euro &, Pol, Jižní Morava, Severní Morava, Euro, Povídání v, Police, Rada, Střední Čechy