S Pen Galaxy Note 9 používá kondenzátor. Bude však fungovat i ve vybitém stavu

Když se poprvé objevily informace o tom, že stylus S Pen u Galaxy Note 9 bude komunikovat s telefonem přes Bluetooth Low Energy, počítali jsme s tím, že jihokorejci do těla integrují miniaturní baterii. Nakonec se však přiklonili k alternativnímu řešení, použili superkondenzátor, který do sebe akumuluje energii trochu odlišným způsobem, než jsme zvyklí u Li-Ion baterií.

Lithiové baterie jsou dnes používané prakticky ve veškeré elektronice, např. ve smartphonech, tabletech, noteboocích, apod. Díky vnitřním chemickým procesům baterie postupem času ztrácejí část své kapacity. Dá se říci, že s každým nabíjecím cyklem se životní cyklus baterie o něco zkrátí. U smartphonů si však poklesu kapacity baterie můžete všimnout třeba až po pár letech. Bateriím také vádí dlouhodobé vybití či dlouhodobé nabití na maximum, v extrémních případech tak hrozí jejich nafouknutí. Zapomenout nesmíme ani na poměrně složité napájecí obvody.

Toto jsou hlavní novinky Samsungu Galaxy Note 9:

Superkondenzátoru naopak nevadí dlouhodobé stoprocentní nabití, a zřejmě proto jej Samsungu použil v peru S Pen. Příjemným bonusem je také nabíjecí čas, podle Samsungu se pero za 40 vteřin v šachtici dobije natolik, že zvládne 30 minutový standby pobyt mimo telefon, resp. obslouží až 200 kliknutí na akční tlačítko. Tím můžete na dálku pořizovat fotografie, procházet mezí snímky galerie nebo slidy prezentace v PowerPointu. No a pokud se pero při dlouhodobé práci vybije, stále zvládne to nejdůležitější - psát poznámky či kreslit po displeji. Přenos kresby na displej totiž stále obstarává dotyková vrstva od společnosti Wacom.

Zdroj Samsung News

Diskuze (6) Další článek: INFOGRAFIKA: Jak si vedou výrobci v jednotlivých světových regionech? Asie nemá jasného vítěze

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 9, Displej, Kondenzátor, Galaxy note, S PEN, Nafouknutí, Akční tlačítko, Nabíjecí čas, Lithiová baterie, F +, Pero, GAL, Extrémní případ, S Pen!, Odlišný způsob, Nabití,