Sagem MW 3040: barevný sympaťák

Nový mobil od Sagemu je malý, lehký a dokáže spoustu užitečných věcí. A to vše za cenu, která určitě potěší.
Nový mobil od Sagemu je malý, lehký a dokáže spoustu užitečných věcí. A to vše za cenu, která určitě potěší.

Teprve nedávno jsme si na Mobilmánii představili nový telefon Sagemu určený mladým lidem - a již tu máme další novinku. Nově představený Sagem MW 3040 se na první pohled od svého staršího sourozence nijak vizuálně neliší. Vypadá opravdu úplně stejně - zachovány zůstaly i nabízené barevné kreace.

Změny nevelké

První změny si všimnete již při zapnutí telefonu - u tohoto modelu je podsvícení displeje uděláno elegantní světle modrou barvou. Většinu změn naleznete pochopitelně ukrytých v menu mobilního telefonu. Tento Sagem obsahuje pochopitelně také prohlížeč wapových stránek přes datové hovory, a to ve verzi 1.1. Integrovaného modemu můžete použít po připojení k osobnímu nebo kapesnímu počítači pro přístup ke službám plnohodnotného Internetu a/nebo můžete s mobilem přijímat i odesílat faxové zprávy. Maximální rychlost datového připojení je 14,4 kbs, kterou v našich sítích podporuje pouze síť Eurotelu. Telefon je samozřejmě duální, což znamená, že jej můžete použít i v síti Oskara.

Sagem MW 3040 zachovává všechny výhody svého předchůdce - klávesnici můžete chránit plastovým krytem, u dvou programovatelných tlačítek můžete nastavit jejich funkci, velké čtyřsměrové tlačítko pod displejem stále velmi usnadňuje orientaci při procházení menu telefonu nebo při brouzdání po wapových stránkách. Vibrovat umí nový Sagem tak a vyzváněcí melodii si můžete zvolit z čtyřiceti již připravených. Pokud vás žádná z nich nazujme, nevadí. Pomocí skladatele můžete naspat a uložit až pět melodií vlastních (melodie můžete také poslat textovkou nebo si některou stáhnout z Internetu).

Vlastnosti těch lepších

Skupiny volajících mohou být odlišeny různými melodiemi i různými logy. Loga a ikony jsou všechny nádherně animované - a nejen to. Tyto obrázky jsou všechny vytvořeny ve třírozměrném prostoru a v něm i rotují. Grafický displej s vysokým rozlišením dokáže zobrazit až 8 řádek textu, při kterých je písmo stále ještě dobře čitelné. Menu telefonu si můžete přizpůsobit podle jednoho ze tří připravených profilů - začátečník, pokročilý a odborník.

Další funkce již patří ke každému novému mobilnímu telefonu: konvertor měn, kalkulačka, datumové a časové funkce, vícenásobný budík, rychlé zadávání textu pomocí technologie T9 (bohužel bez češtiny). V paměti telefonu můžete mít uloženo až100 textovek (starší MW 3020 jich zvládl pouze 10).

Skoro přeborník

Zlepšení doznala také výdrž na baterie - hovorový čas blížící se téměř pěti hodinám a pohotovostní doba 170 hodin se standardní baterií - to jsou opravdu dobré výsledky. Nový model je také o 7 gramů lehčí než předchůdce (ten vážil celých 112 gramů). Pro ukrácení volného času přibyly v telefonu tři různé hry.

Mobilní telefony francouzského Sagemu nemají v našich krajích příliš dobrý zvuk. Zdá se však, že se tato firma učí ze svých chyb a že mobily vycházející v poslední době z jejích dílen se zdají být kvalitní a schopné. A to vše za cenu, která by se měla pohybovat mezi nejnižšími ve své kategorii.

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Sagem MW 3040
  • Sítě: GSM 900/1800
  • Hmotnost: 105 gramů
  • Doba hovoru: 4,5 hodiny
  • Pohotovostní doba: 170 hodin
  • Další funkce: WAP, hardwarový modem, hry, paměť na textovky, animované ikony, skupiny volajících, skladatel vyzváněcích melodií, vibrace
Diskuze (21) Další článek: Pomocí Palmu ke GroupWise on-line

Témata článku: Sagem, Bar