Sagem MW 3042: získá zpět vaši přízeň?

Francouzský výrobce si chce napravit svou pošramocenou pověst dalším novým modelem MW 3042. Po modelem MW3020 a 3040 je to další velmi zajímavý mobil, který by se mohl líbit.
Francouzský výrobce si chce napravit svou pošramocenou pověst dalším novým modelem MW 3042. Povede se mu to?

O tom, že se Sagem v mysli mnoha uživatelů zapsal černým písmem není třeba dlouze diskutovat. Ve své době sice nabídly přístroje této značky nadprůměrné funkce v dané cenové kategorii, ovšem vysoká poruchovost podtržena nevstřícným jednáním ze strany servisů při reklamacích odsunuli tohoto francouzského výrobce do role outsiderů na trhu s mobilními telefony. Sagem se chce zřejmě polepšit a zpravit si svou pošramocenou pověst.

Sagem MW 3042

Další počin francouzského výrobce nese označení MW 3042. Jeho design je poněkud odlišný od předchozího modelu, který připomínal tvar osmičky. MW 3042 má stroze obdélníkový tvar, pravidelnost vyrušuje jen černá anténa. Zachováno však zůstalo přední rozložení ovládacích prvků. MW 3042 je luxusnějším bráškou předchozí MW 3020.

Zachovány zůstaly všechny funkce – od WAP browseru, přes hlasité hands-free, až po počet vyzváněcích melodií včetně možnosti jejich zaslání textovkou. Zůstaly i hry, kalkulačka, konvertor měn, prediktivní vkládání textu T9 v českém jazyce i deset pozic pro textové zprávy.

Na první pohled patrnou změnou – kromě již zmiňovaného designu - je modře podsvícený displej, který dodává jistou dávku elegance a výjimečnosti. Snížila se i hmotnost pod hranici sto gramů. Hlavní změnou z funkčního hlediska je integrovaný data/fax modem a rozšíření paměti přístroje na rovnou stovku položek. Zbytek jsou jen více méně kosmetické úpravy jako třeba animované šetřiče obrazovky. Stále však marně hledám organizér, jeho absence je u tohoto přístroje pokárání hodná.

Jak si povedou?

Sagem MW 3042 bude zřejmě dražší, jeho cena však zatím není známá. Oba přístroje mají proti konkurenci připraveny esa v podobě českého slovníku T9 a zejména velkému displeji. Největší slabinou obou přístrojů však zůstává značka, která u nás nemá nejlepší jméno. Doufejme, že se Sagem ze svých chyb poučil a nové přístroje budou spolehlivé a servisy ochotné a vstřícné.

Ve zkratce:

  • Mobilní telefon Sagem MW 3042
  • Hmotnost: 97 g
  • Sítě: 900 / 1800 MHz
  • Pohotovostní doba: až 170 hodin
  • Doba hovoru: až 4,5 hodiny
  • Vyzváněcí melodie: 40 + 5 vlastních
  • Další podporované funkce a vlastnosti: data/fax modem, časové funkce, budík, český slovník T9, screensaver, paměť na telefonní čísla (100), hry, vibrační vyzvánění, WAP browser ve verzi 1.1, hlasité hands-free, zasílání vyzváněcí melodií textovkou, 10 pozic pro SMS, skupiny volajících, konvertor měn, tři různé velikosti písma
  • Funkce, které přístroj obsahovat nebude: organizér, kalendář, IrDA, Bluetooth, hlasové ovládání a vytáčení
Diskuze (35) Další článek: Obrázky jako z pohádky: test hezkých krytů nejen pro Nokie

Témata článku: Sagem, Přízeň, Vaš