Sagem MyC-4: vysouvák za dobrou cenu (test)

Novinka od Sagemu je stylový mobil s výsuvnou konstrukcí. Není sice vybaven fotoaparátem a neohromí vás množstvím funkcí, ale je příjemnou alternativou telefonu pro běžné uživatele. Základem je kvalitní displej a klávesnice.

Datové funkce

Telefon je vybaven datovými přenosy GPRS třídy 10, které využijete například pro stahování aplikací do telefonu z wapu. S počítačem telefon bezdrátově nespojíte, infraport chybí a o bluetooth v této kategorii nemůže být ani řeč. Propojení s počítačem tak zajišťuje pouze datový kabel. Pak už můžete telefon využít i jako hardwarový modem.

 Wapování se Sagemem MyC-4

Příjemná alternativa

Sagem MyC-4 není telefon povrch nacpaný funkcemi. Většině uživatelů však postačí a spojíme-li si tuto skutečnost s elegantním designem, nevšední konstrukcí a příjemnou cenou, má tento mobil naději na úspěch. Pro milovníky vysouvacích mobilů bude jistě příjemným zpestřením nabídky trhu. Svým pojetím nespadá přesně do žádné z kategorií, oblíbit si ho mohou jak ženy, tak muži, teenageři nebo i dříve narození.

Telefon si zatím můžete pořídit pouze u T-Mobilu, ale dá se očekávat, že se časem objeví také ve volném prodeji. Jako dotovaný přijde na jednu korunu, plná cena činí 4,499 Kč. Také příznivci předplacené služby mohou zajásat, zde je telefon k mání za 3,999 Kč.

Plusy a mínusy

+ atraktivní vzhled
+ nízká cena
+ dostatečná funkční nabídka

- kvalita zpracování
- nepřehledná nabídka
- nezabudovaná anténa

Podrobné informace naleznete v katalogu mobilů.


Druhý pohled

Opět jsem dal možnost dvým kolegům v redakci, aby se k telefonu Sagem MyC-4 krátce vyjádřili. Zde si můžete přečíst jejich názory:

Pavel Tomek

Sagem působí dojmem stylového telefonu. Je malý, kulatý, červeno stříbrný, evidentně se inspiroval od korejských mobilů, ale nesnaží se je pouze slepě kopírovat. Dojem z něj mi kazí neintegrovaná anténa a rozvrzaná ovládací tlačítka. Trochu zamrzí, že je nabízen pouze operátorem, snad se ho dočkáme i ve volném prodeji, kde bude zbaven otravných personalizací, které do něj T-Mobile napasoval. Opravdu výhodná cena je jedním z faktorů, které by mě hodně ovlivnily při jeho výběru, vždyť konkurence je několikanásobně dražší a zase o tolik víc toho nenabízí. Kdyby byl rozdíl, dejme tomu, dva tisíce, stálo by to za úvahu, takhle je ovšem Sagem bez konkurence. Spoustě lidí bude také vyhovovat, že jde o jednoduchý mobil, který není přeplácaný funkcemi, které stejnak nevyužijí.

Marek Lutonský

Vysouvací mobil za čtyři tisíce? To je bomba a navíc má takový atraktivní design! První dojem je ale jedna věc, požadavky pro spokojené používání druhá. Čím déle jsem Sagem myC-4 zkoumal, tím více se cena zdála být odpovídající vlastnostem. Zejména konstrukční zpracování se nedá srovnávat se stylovými Samsungy nebo Siemensem SL65 - telefon vrže, až to není hezké. Nabídka Sagemu je jiná než u jiných značek a člověk si na ni musí zvyknout, v tom bych ale neviděl problém. Také funkce většině uživatelů budou stačit. Kvalita konstrukce je ale velmi špatná.

Tomáš Doseděl

Při prvním setkání se Sagemem myC-4 se neubráníte pocitu, že tento telefon je opravdu stylový. Až se podivíte, jak dobře vypadající telefon dnes pořídíte za tak dobrou cenu. Při podrobném zkoumání sice zjistíte, že provedení není tak precizní jako u Samsungu SGH-E800 nebo Siemensu SL65, tyto mobily ale spadají do úplně jiné cenové kategorie. Možná trošku postrádám digitální fotoaparát, uvítal bych větší displej a méně zapuštěné klávesy, jinak jsem ale s výbavou i provedením telefonu víceméně spokojen.


V poslední kapitole je připravena galerie fotografií telefonu i displejů, včetně snímků, které jste doposud neviděli.

Témata článku: Sagem, , LG G7050, Nokia 7650, Sagem myC-4, Sharp TM100, Siemens SL55, Siemens SL65, Mentalita, Test, Nepřehledná nabídka, Normální stav, Vystupující anténa, Příjemná alternativa, Ostříží zrak, Vybraná funkce