Sagem žije, jen se skrývá za velká jména

Tu firmu známe všichni, ale vsadím boty, že jste netušili, co všechno vyrábí. Co má společného Porsche, Sonim a Vodafone?

Svého času byly mobily značky Sagem na českém trhu hojně zastoupené. Pak ale na přišly ekonomické problémy, změna majitelů, kompletní změna firemní strategie a Sagem jako by zmizel z povrchu zemského (nebo minimálně toho evropského). Na uplynulých ročnících barcelonského veletrhu byla značka vnímaná jako přežívající, okrajová a nevýznamná, letos ale překvapila. Sagem se totiž prezentoval všemi modely, které vznikají v jeho továrnách a musím říct, že portfolio je to působivé.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Že Sagem vyrábí prestižní telefony značky Porsche možná někteří z vás vědí…
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Věděli jste ale, že v jeho továrních vznikají i pancéřované a vodotěsné Sonimy?
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Sonim XP3 Enduro byl vystaven ve všech barevných kombinacích a ta oranžová také v akváriu
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Spíše z obchodního hlediska jsou pro Sagem zajímavé pestrobarevné telefony prodávané s logem Vodafone (zde model 527, dále typy 231 a 533)
Klepněte pro větší obrázek 
Fenomén (a telefon) Hallo Kitty je populární zejména v Japonsku, Číně a Rusku

Na stánku byly k vidění i modely prodávané s logem Sagem, ale drtivou většinu tvoří ty „brandované“ a rozhodně to nejsou žádná ořezávátka. Vždyť slovutný Porsche Design by své jméno nesvěřil jen tak někomu. O oboustranné spokojenosti se spoluprácí na modelu P9521 svědčí model druhý: Sagem Porsche P9522. U Sonimu je to podobné. O bytelnosti modelu XP1 jsme se přesvědčili sami a na cestě už je nástupce: Sonim XP3.

Další značky našinci mnoho neřeknou, proto jen výčtem: Roxy, Agnus b.Phone, či Piquardo. Chcete vlastní značku telefonu? Zkuste zavolat do Sagemu, třeba se dohodnete. Namontují vám mobilní televizi, skener otisků prstů, Wi-Fi, aGPS, dotykový displej, nebo libovolný operační systém.

Sagem se vzdal vlastní identity a našel ekonomický úspěch.

Diskuze (9) Další článek: Velký srovnávací test navigací

Témata článku: Sagem, , Sonim XP3 Enduro, Sonim XP3 Land Rover S1, Sonim XP3 Quest, Sonim XP3 Quest Pro, Sonim XP3 Sentinel, Kompletní změna