Samoobsluhy Lidl budou od příštího týdne prodávat navigace

V síti prodejen Lidl se od příštího týdne objeví úplně nový druh zboží: přenosná navigace. Neznačkové zařízení se bude prodávat za cenu 7 777 Kč, nebude však patřit mezi úplné outsidery na trhu. Naviguje v něm totiž softwarová aplikace iGo 2006 (recenze), která patří k těm lepším.

Mapy pokrývají Českou republiku, Slovensko a několik dalších východních zemí. Jde tedy o standardní sestavu Eastern Europe, jak ji známe od iGo. Připomínám, že na rozdíl od většiny jiných navigací je zde velmi dobře zpracované Slovensko. Mapy České republiky jsou stejné jako například u navigací TomTom.

Na obrázku nejsou vidět žádné hardwarové ovládací prvky, ovládání tedy bude mít kompletně na starost dotykový displej. Kvalitní příjem by měl zaručit citlivý přijímač Sirf Star III. Zařízení je postaveno na operačním systému Windows CE a kromě navigace poslouží i jako přehrávač MP3 a prohlížeč obrázků. Data se s největší pravděpodobností ukládají na paměťovou kartu, přímo v přístroji je navíc ještě 64 MB paměti RAM. Za povšimnutí stojí také držák, který by mohl být kvalitnější než „husí krk“, obvykle dodávaný k levnějším navigacím.

Nad chystanou nabídkou Lidlu určitě neohrnujme nosy. Navigace bude v prodeji za dobrou cenu a lze od ní očekávat i dobré funkce. Hodí se i tříletá záruka. Na druhou stranu nový TomTom One (recenze) stojí jen o pár set korun víc a v této kategorii navigačních přístrojů to je velmi nepříjemný konkurent. Jeho méně kvalitní mapy Slovenska by mnoha lidem vůbec nemusely vadit.

Další informace: nabídkový leták na webu Lidlu

Diskuze (36) Další článek: Nokia 2626: barevný low-end s rádiem

Témata článku: , Sam, Lid, Outsider, Pro +, Tříletá záruka,