Samsung C3050: sympatický základ za babku (test)

Levný vysouvací telefon je určen hlavně nenáročným uživatelům. Dokáže však nabídnout i zajímavé funkce a datové přenosy EDGE.
Kapitoly článku

V nabídce obchodů a také operátora Vodafone objevíte lowendový Samsung C3050, který se snaží zaujmout především příznivou cenou a obstojnou nabídkou funkcí. Ta dostačí potřebám většiny uživatelů. Samsung již v základní výbavě počítá s bluetooth a datovými přenosy v GPRS a EDGE, nechybí dokonce ani slot pro paměťové karty microSDHC.

Klíčové vlastnosti:

  • kvalitní zpracování, dobrý vysouvací mechanismus
  • pohodlná numerická klávesnice
  • podpora paměťových karet microSD(HC) až do 8 GB

Hlavní nedostatky:

  • displej má nízké rozlišení, okem rozeznáte jednotlivé pixely
  • pouze slabý VGA fotoaparát
  • chybí standardizované konektory 3,5mm jack a microUSB
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung C3050 se u nás prodává ve dvou atraktivních barvách

Samsung C3050
Samsung C3050Vysouvák s VGA fotoaparátem, displejem o rozlišení 128 × 160 je vybaven VGA fotoaparátem, FM rádiem a podporuje Bluetooth a EDGE.rozměry a hmotnost: 97 × 47 × 15 mm, 86 g
displej: 2'', aktivní TFT, 128 × 160, 65 tisíc barev
sítě a data: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), GPRS (třída 10), EDGE (třída 10)
konekt.: nestandardní, Bluetooth (A2DP)
paměť: 24 MB, microSDHC
baterie: 800 mAh
hudba: přehrávač hudby, rádio
fotoaparát: VGA (640 × 480), video (176 × 144)
39%
hardware
54%
software
kataloginfo výrobce
cena: 1 980 Kč (koupit)

Karty pobere

Zaoblená konstrukce padne do ruky výborně, je zhotovena převážně z tvrdých černých plastů s drsným povrchem. Čelní strana nabízí 2" TFT barevný displej s nízkým rozlišením 128 × 160 bodů, takže vidíte na obraze jemný rastr. Displej je uschován pod průhledný plast, který přechází do černého okraje. Hrany mobilu jsou zaoblené, stejně tak i ovládací klávesy pod displejem. Lesklá tlačítka jsou podsvícena bílým světlem, nutno podotknout, že na nich uvidíte otisky prstů. Čtyřsměrová klávesa nijak zvlášť nevyčnívá nad povrch, stejně jako její stisknutelný střed. I přes tento fakt se tiskne docela jistě, na ovládání Samsungu si zvyknete bez obav. Nad displejem výrobce umístil tradiční reproduktor pro hovory, ze stejného zdroje umí mobil hrát hudbu i vyzvánění.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Vysouvací mechanismus se dočkal silné pružiny, která při zatlačení horní díl vystřelí vzhůru a na krajní pozici jej bez problémů udrží. Odhalená alfanumerická klávesnice nabízí plochá tlačítka, odlišeny jsou hmatově pouze řady. Díky tomu, že jsou tlačítka rozměrná a nejsou příliš namačkána na sebe, se tisknou dobře. Horní díl neukáže posunutím nejen klávesnici, nýbrž i čočku fotoaparátu na zadní straně. Slabý VGA snímač produkuje podprůměrné fotografie, k dispozici je zrcátko pro autoportréty.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Další ovládací prvky najdete na levém boku, nabízí se dvojtlačítko hlasitosti. O něco níže příjemně překvapí slot pro microSD karty, mobil si v testu rozuměl i s operacemi se zaplněnou 8GB microSDHC. Na kartu si uložíte třeba spoustu hudby v MP3, k poslechu se budou hodit sluchátka, která se připojují na pravé straně mobilu. Sdružený port sluchátek a nabíječky není příliš praktický, Samsung si s 3,5mm jackem stále nerozumí. Zadní kryt lze snadno sejmout, ukrývá dostačující 800mAh Li-Ion baterii, která jej vydrží napájet až 340 hodin v pohotovosti.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Témata článku: Samsung, , Samsung C3050, Několikadenní výdrž, Vysouvací mechanismus, Sdílená paměť, Samsun, Test, Základ, Sam, Zak