Samsung C6620: stylový smartphone pro masy

QWERTY smartphone Samsung C6620 chce oslovit nízkou cenou a líbivými barvami. Běží na systému Windows Mobile 6.1.

Samsung rozšiřuje své portfolio chytrých telefonů a na trh posílá novinku s označením C6620. Korejský výrobce tentokrát vsadil na platformu Windows Mobile 6.1 Standard, jež je optimalizována pro smartphony bez dotykového displeje. Ovládání naopak usnadní plná hardwarová QWERTY klávesnice.
 

Štíhlý a stylový

Přístroj klasické konstrukce s rozměry 113 × 63 × 12 mm a hmotností 109 určitě nebude útočit na vrchní příčky nejvybavenějších mobilů. Ze základních funkcí postrádá bezdrátový modul Wi-Fi, osazena nebyla ani GPS. Díky více dostupným barevným variantám a nízké tloušťce by ale mohl výborně zapadnout do sekce stylových a cenově dostupných smartphonů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Novému komunikátoru naproti tomu nebude chybět podpora sítí třetí generace, včetně rychlých datových přenosů HSDPA. V sítích GSM se Samsung C6620 bude chovat jako třípásmový, majitel se s ním dovolá na frekvencích 900/1 800/1 900 MHz. Samozřejmostí je potom datová podpora GPRS a EDGE.

Horizontální barevný displej s rozlišením QVGA zobrazí 65 tisíc barev. Na opačné straně přístroje je uložený jednoduchý fotoaparát s rozlišením 2 Mpx, přisvětlovací dioda chybí. Z multimédií je C6620 vybaven standardními funkcemi operačního systému Windows Mobile 6.1 Standard, nechybí multimediální přehrávač (video, MP3) a FM rádio.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Pro ukládání souborů slouží nevelká vnitřní uživatelská paměť 20 MB, kterou lze ale rozšířit paměťovou kartou microSD. Gigabytový exemplář bude výrobce dodávat přímo v balení. S počítačem bude možné Samsung C6620 spojit prostřednictvím Bluetooth 2.0 nebo kabelem přes USB.

Přístroj bude pohánět standardní akumulátor, jenž slibuje 7 hodin hovoru nebo až 300 hodin v pohotovosti. Chytrý Samsung jako první nabízí svým zákazníkům italský operátor TIM ve třech atraktivních barevných variantách: bílé v kombinaci s vínově červenou, jablkově zelenou a námořnickou modrou. Později by se měl smartphone, prodávaný v Itálii v přepočtu za pět tisíc korun, dostat i na další evropské trhy.

Diskuze (4) Další článek: Japonské okénko: Casio W63CA Exilim je 8,1 Mpx foťák v těle mobilu

Témata článku: Samsung, Samsung C6620, Stylový smartphone, Sam, Pro +, Italský operátor, Smartphone prodávaný, SMA, Smartphone, Samsun, Styl, Jednoduchý fotoaparát, Standardní akumulátor