Samsung chystá další Emko. Galaxy M30 bude jeho nejvybavenější levný model

Samsung v průběhu ledna představil novou modelovou řadu Galaxy M, která má výrobci pomoci zvýšit prodeje hůře vybavených smartphonů, které v posledních letech začaly na konkurenční modely ztrácet v poměru výkon/cena. Samsung však nezůstane pouze u oznámených Galaxy M10 a Galaxy M20 (v ČR bude v prodeji pouze druhý zmiňovaný), připravuje i model Galaxy M30, který má být zatím nejvybavenějším zástupcem řady Galaxy M.

Galaxy M30 nabídne podobný design jaká stávající dvojice, čekat tedy můžeme 6,38" IPS LCD displej typu Infinity-V, výřez pro 16Mpx selfie kameru (f/2.0) v displeji tedy bude „do véčka“. Rozlišení protáhlého zobrazovacího panelu má být 2 210 × 1 080 pix. Na zádech bude připraven trojitý fotoaparát, základní 13Mpx snímač (f/19) doplní 5Mpx širokoúhlý snímač a 5Mpx foťák pro hrátky s hloubkou ostrosti v režimu Živého zaostření.

Čtečka otisku bude umístěna na zádech, na spodní hraně nebude chybět konektor USB-C, který se bude starat o rychlé dobíjení integrované 5 000 mAh baterie. Smartphone o rozměrech 159 × 75 × 8,4 mm bude vážit 175 gramů, výkon poskytne Exynos 7904 s 6GB RAM, rozšiřitelné interní úložiště bude 128GB. Alternativně má být smartphone k dostání i v levnější konfiguraci 4/64 GB. Galaxy M30 poběží na Androidu 8.1 Oreo s nadstavbou Samsung Experience, datum jeho oznámení však zatím není známo.

Představovací video Samsungu Galaxy M20:

Zdroj Pricekart

Diskuze (11) Další článek: V Google Play se objevil první clipper malware. Útočníci skrz něj kradli lidem bitcoiny

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Mode, Emko, Sam, Model, Samsun, Galaxy m, Snímač, Průběh ledna, GAL, Displej, Levný model,