Samsung chystá nástupce obřího tabletu. Galaxy View 2 dostane vylepšený stojánek

Vzpomínáte si na tablet Samsung Galaxy View? Psal se prosinec roku 2015, když jsme u nás v redakci otestovali obří 18,4" tablet, který na přenášení po domácnosti dostal držadlo zakomponované do stojánku. A nebo jsme již tehdy měli zařízení nazývat spíše jako přenosný displej? Samsung po více než třech letech připravuje jeho nástupce, který se bude nazývat Galaxy View 2. A my pro vás máme jeho první fotografie.

Při pohledu na tiskové snímky Galaxy View 2 (SM-T927A), určeného pro amerického operátora AT&T, vás upoutá zejména nový stojánek s kloubem, díky čemuž můžete tablet zapřít na stole v obýváku či na kuchyňské lince. Využití Galaxy View 2 bude stejné jako u předchůdce - má se stát domácím multimediálním centrem, nástěnkou či názornou videokuchařkou. Držadlo pro přenášení je pak zakomponované přímo do zadní části stojánku, který půjde složit až do 30° úhlu, příp. zarovnat rovnoběžně se zbytkem těla.

Zavzpomínejte s námi na první generaci tabletu Galaxy View:

Oproti předchůdci došlo ke zmenšení úhlopříčky displeje z 18,4 na 17,5 palce, a to při rozlišení Full HD. Výkon tabletu dodá Exynos 7885 a 3GB RAM, takže nečekejte žádné výkonové monstrum. V jednojádrovém testu benchmarku Geekbench získal tablet v lednu 1 200 bodů, ve vícejádrovém pak 3 987 bodů. Podle zdroje by se Wi-Fi verze tohoto přenosného displeje mohla objevit v prodeji i mimo USA. A vše nasvědčuje tomu, že se zařízení dostane na trh již velmi brzy.

Diskuze (2) Další článek: Švýcaři ladí baterii, na kterou čeká celý svět. Auto ujede 1 000 km, mobil vydrží týden

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Geekbench, Držadlo, Stojánek, Full HD, Nástupce, Displej, Smysl života, Samsun, DOS,