Samsung chystá volání přes ChatOn

Samsung již delší dobu do svých zařízení předinstalovává aplikaci ChatOn, která slouží pro bezplatnou textovou komunikaci přes internet s vašimi přáteli a blízkými. Jedinou podmínkou je to, abyste vy i protistrana měli v telefonu nainstalovaného klienta ChatOn. To samozřejmě není nic nereálného, ChatOn je k dispozici pro Android, iOS, BlackBerry, Badu a dostanete jej u některých low-endů Samsungu. Pokud vás zajímá více informací, můžete si o službě ChatOn přečíst v tomto článku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Aplikace ChatOnV byla v Samsungu Galaxy Camera nainstalována souběžně s aplikací ChatOn. Základní uživatelské rozhraní se dělí do tří záložek - Přátelé, Protokoly a Nastavení. 

Před několika dny jsme měli možnost osahat si Samsung Galaxy Camera, ve kterém jsme narazili na zajímavou aplikaci ChatOnV. Buď se bude jednat o přidruženou aplikaci k ChatOnu nebo o ChatOn s integrovaným voláním, název nám zatím připadá jako provizorní. Samotné písmeno na konci, neznačí nic jiného, než podporu hlasu a videovolání (V = Voice, Video). Aplikace se dělí do třech záložek. V první máte k dispozici seznam vašich ChatOn přátel, ve druhém vlastní protokoly volání. Třetí záložka pak patří nastavení. Aplikace bude nově umět provádět hlasová volání i videohovory přes mobilní datové spojení nebo přes Wi-Fi. V nastavení si můžete zvolit, při jakém připojení mají být volání dostupná (vždy nebo pouze přes Wi-fi), vyzvánění pro hovory přes ChatOnV může být odlišné od běžného vyzvánění v telefonu. V rámci aplikace pak čekejte podrobný seznam využitých dat, v průběhu hovoru může být vypnuto osvětlení displeje (díky proximity senzoru), podobně jako při provádění běžných telefonátů v sítích GSM. Aplikace byla k dispozici ve verzi 0.8.11, takže předpokládáme, že si na oficiální představení ještě počkáme.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
V nastavení najdeme možnost úpravy vyzvánění, upozorňování, odmítání hovorů, apod. Nechybí ani detailní přehled dat, která byla spotřebována při hovorech. Všimněte si rozdílného trackování mobilních a Wi-Fi dat. Aplikace byla přítomna ve verzi 0.8.11.

Perspektiva do budoucna je jasná. Samsung se snaží zapojit do svých zařízení ve větší míře internetovou telefonii. Jsme zvědavi, kdy se představení ChatOn Voice dočkáme oficiálně, a jak moc bude služba použitelná v našich, ne příliš 3G pozitivních, luzích a hájích.

Diskuze (25) Další článek: Nokia Asha 311: fotografie růžové dotykové Series 40

Témata článku: Samsung, , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Camera, Volání, Pře, Sam, Třetí záložka, Samsun