Samsung dodá 60 procent AMOLED displejů pro nové iPhony

Přišel o procesory, získal displeje. I tak by se dal parafrázovat vztah Samsungu k Applu. Zatímco v oblasti čipsetů dostane u příští generace iPhonů zřejmě přednost společnost TSMC, z pohledu displejových panelů bude mít přednost Samsung. Podle korejského zdroje by se měl Samsung podílet na dodávkách panelů rovnými šedesáti procenty.

V řeči čísel se skutečně jedná o obří kontrakt. Samsung Applu dodá 100 milionů Super AMOLED panelů, a to v období od letošního druhého čtvrtletí až do roku 2019. Apple vybral Samsung proto, že žádný z jiných výrobců nedosahuje požadovaných výrobních kapacit. Apple si je ale vědom rizikovosti odběru displejů od jediného výrobce, takže zhruba 20 - 30 % pokryje společnost LG. Zbytkové množství pak obstarají společnosti Japan Display a Foxconn.

Současná dávka AMOLED displejů je určena pro iPhony, které se na trh dostanou v roce 2018. Podle zástupců Samsungu se však nemusí jednat jen o rovné, ale také o zahnuté panely. 30 procent iPhonů vyrobených v roce 2018 by mělo mít zahnuté displeje, v roce 2020 to má být již rovných 80 procent. I na tom se ukazuje, že se Samsung nebojí nabídnout exkluzivní součásti i těm největším konkurentům. 

Via Korea Herald

Diskuze (39) Další článek: Dnes začíná Google I/O. Čekejte Android N a…

Témata článku: Google, Samsung, , , , Nov, Displejový panel, Sam, ? Displej, AMOLED displej, Pro +, Největší konkurent, AMOLED, Displej, Samsun,